Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Elev în stare foarte gravă! A căzut de la etaj, într-o școală din județul Satu Mare

Un elev în vârstă de 15 ani din localitatea Odoreu, județul Satu Mare, se află în stare gravă la UPU Satu Mare, de unde urmează, în câteva minute, să fie transportat la Cluj-Napoca cu elicopterul, la o clinică de chirurgie.

Adolescentul a căzut de la etaj, în timp ce se juca pe balustradă, la Școala Gimnazială din localitatea Odoreu.

„A suferit traumatism toracic sever cu multiple fracturi costale. Acum este la UPU, însă s-a solicitat un elicopter pentru transportarea sa la o clinică de chirurgie din Cluj-Napoca”, a precizat pentru PortalSM purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Cum s-a întâmplat totul

Accident petrecut la Școala Gimnazială Odoreu

”În cursul zilei de 25 octombrie 2019, un elev din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Odoreu a căzut de pe balustrada scărilor din școală, în pauza de la ora 9. Profesorul de servici a chemat imediat ambulanța și elevul a fost transportat la UPU Satu Mare. După incident, elevul era conștient și foarte agitat. Directorul școlii a anunțat despre producerea accidentului poliția din localitate, primăria și inspectoratul școlar județean.

Elevul, cunoscut cu grave probleme de comportament în școală și în afara ei, era cuprins într-un program de consiliere la cabinetul școlar. A fost elevul școlii în clasele I-V, după care a frecventat clasele VI-VIII la Liceul cu Program Sportiv din Satu Mare. Declarat repetent în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv, s-a înscris din septembrie, pentru a repeta clasa, la Școala Gimnazială Odoreu.

Poliția realizează o anchetă despre cele întâmplate. Împreună cu personalul din școală s-a constatat faptul că elevul a intrat în incinta școlii la ora 8.48, pe la poarta destinată profesorilor, s-a dus în clasă, deși era sfârșitul orei, după care a ieșit imediat în pauză. Conform imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, la 8.52 s-a așezat pe balustrada scărilor și a căzut.

Directorul școlii este în permanentă legătură cu asistentul maternal, la care elevul este în plasament, pentru a afla date despre situația medicală a elevului.

Inspectorul școlar general a dispus realizarea unei anchete pentru cercetarea circumstanțelor în care s-a produs accidentul”, transmite IȘJ Satu Mare.

Poliția a întocmit în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.