Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Apel umanitar. O bunică își crește nepoțelul într-o baracă din centrul Sătmarului, fără apă și curent

O sătmăreancă și nepoțelul ei de doar doi anișori trăiesc într-o sărăcie lucie, pe malul Someșului. Femeia, în vârstă de 47 de ani, se vede nevoită să îl crească pe Eduardo în condiții insalubre, într-o baracă de lângă dig, la doi pași de centrul municipiului Satu Mare. Sătmărenii cu inimă mare sunt rugați să dea acestei familii o mână de ajutor, mai ales că anotimpul rece își intră, încet dar sigur, în drepturi.

Marcela Papici, fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, a lansat o nouă campanie umanitară și face tot posibilul să transforme locuința de necesitate primită de această familie într-un loc ce va putea fi numit ,,acasă.”

,,El e Eduardo! Are 2 ani! Il creste bunica intr-o baraca de langa dig, in centrul municipiului Satu Mare, fara apa, fara curent, fara baie…asa cum se vede in poze! Bunica sta acolo de 17 ani. Are 47 de ani si a crescut singura doi copii care acum au 17 si 15 ani. Nu i-a dat “la stat” asa cum nu l-a dat nici pe bebelusul pe care fiica minora i l-a pus in brate… Stiu de ei, de la o prietena care ii ajuta. Dar i-am cunoscut abia azi cand am fost impreuna cu bunica sa vedem locuinta de necesitate pe care a primit-o pe Ostrovului. Locuinta e mult spus. E o incapere rece, insalubra, fara geam, cu o usa foarte uzata, murdara, fara obiecte sanitare in baie. E…ca-n poze”, a scris Marcela Papici pe pagina sa de Facebook.

Fostul viceprimar face un apel la toți sătmărenii care pot să dea o mână de ajutor.

,,Stiu ca am multi prieteni, oameni buni. Si cred ca ma veti ajuta sa-i facem acestei bunici un locsor in care sa poata sa-si creasca nepotul. Cand vor putea incuia casuta lor, il va duce la gradinita si va merge la servici. Am sa revin cu o lista de lucruri de care am avea nevoie. Poate va prisosesc voua, oameni buni”, se arată în apelul lansat de Marcela Papici.

 

4 comentarii

  1. ... Răspunde

    Matematică simplă. Bunică la 47 de ani. Nepot de 2 ani. Dar nu se gândesc oamenii ăștia? Văd că mama s-a dat la fund. Tata probabil e flotant sau o fi ceva marțian. Eventual are scutire de la medic să aibă grijă de progenitura proprie. Ce ar fi dacă am face toți la fel? Iarăși promovați pe inconștienții ăștia care nu știu decât să fabrice copii. Ăsta e un caz fericit că e singur. Dar iarăși văd scenariul tipic. Vine frigul și băgăm copilul la înaintare. Poate-poate. Dar în cei 17 ani cât a trăit femeia asta acolo și a crescut 2 copii, onegeurile lacrimogene unde au fost? Nu de alta dar e la doi pași de Centrul Nou lângă asfalt. Săracul copil nu are nici o vină.

  2. Pbeata Răspunde

    Ar trebui sa facem asa : daca ai servici , esti sanatos 100% fizic si mental , daca nu ai patima alcoolului si a pacanelelelor , primesti “dispensa” sa faci copii . Daca nu , sterilizare tata ca si asa suntem prea multi pe planeta . Asta e valabil pentru toate etniile , neamurile si culorile Universului.

  3. Trotinel Răspunde

    Daca tot le plange-ti de mila, va rog sa faceti niste vizite, de preferat noaptea in zona Ostrovului, Stadionul Unio, Padurea Paulesti, Strandul Satu Mare spre Bercu Rosu. Sa “simtiti” pe pielea voastra cum va vor multumii pentru “ajutorul” umanitar. Idiotilor. Promova-ti cresterea infractionalitatii, bravo, voi astia crede-ti ca vor fi doctori, avocatu sau membrii functionali ai societatii vreodata? Prosti ce sunteti.

  4. dublu H Răspunde

    “Multi” inainte, bunico !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.