Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Au demarat lucrările la cea mai modernă fermă de Black Angus din Satu Mare

Veşti bune pentru iubitorii de delicatese. Au început lucrările la cea mai modernă fermă de vite Black Angus. Ferma Angustos, localizată în Satu Mare, va vinde, începând din 2020, carne de cea mai bună calitate. Dotată cu cele mai moderne tehnologii, ferma are o capacitate de 200 de viţei, anual. Proiectul a fost realizat din fonduri europene şi presupune o investiție totală de peste două milioane de euro.

Investiția în cea mai nouă fermă de Black Angus este una deosebit de importantă pentru județul Satu Mare, prin prisma faptului că va genera locuri de muncă și va da posibilitatea sătmărenilor și nu numai, de a cumpăra produse de proveniență locală. În plus, ferma va avea posibilitatea să asigure tot timpul o sursă de carne proaspătă.

Câștigă o invitație specială la evenimentul de deschidere

Cu prilejul acestei investiții, societatea care o realizează organizează și un concurs. Cei care doresc să participe, trebuie să distribuie pe Facebook linkul site-ului și să folosească haștagul #angustos. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 octombrie, iar premiul constă într-o invitație specială la evenimentul oficial de lansare și un pachet de carne de vită de calitate superioară în valoare de 500 de lei, din chiar prima producție a fermei. Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială de Facebook.

Evenimentul oficial de lansare va fi comunicat la o dată ulterioară.

Ferma de Black Angus din Satu Mare, garanția calității

Așa cum puteți descoperi pe site, la ferma Angustos totul începe cu selecția strictă a celor mai bune bovine Black Angus cu proveniență Irlanda. Procesul continuă cu reproducerea rasei folosind cei mai buni tauri disponibili și o furajare naturală. Investiția în abatorul modern asigură că selecția și abatorizarea se desfășoară la cele mai înalte standarde europene.

O altă garanție a calității cărnii de vită ce va fi obținută în ferma Black Angus o reprezintă furajarea naturală. Ferma va folosi doar furaje naturale pentru un rezultat final de calitate și cu un gust deosebit. Furajele nu conțin chimicale sau organisme modificate genetic. Sursa furajelor este una naturală, hormonii și antibioticele fiind strict interzise.

Compania care va deschide cea mai nouă fermă de Black Angus estimează că prima vânzare de carne de vită va avea loc la finalul anului 2020, așa că amatorii de sortimente calitative mai au puțin de așteptat. Cei care sunt nerăbdători, pot rămâne la curent cu cele mai noi informații despre stadiul investiției prin abonarea la newsletter-ul Angustos.

Acest sistem complex și modern asigură și garantează o carne proaspătă, cu un grad de marmorare ridicat și un gust deosebit pe care îl veți îndrăgi încă de la prima degustare, fiind diferit de tot ce ați gustat până acum de la restul raselor de vite.

Siguranță alimentară și protecția mediului

În urma investiției realizate, Angustos va fi una dintre cele mai moderne și tehnologizate ferme din Europa, cu accent deosebit pe protecția mediului. Astfel, printre dotările tehnice de înaltă calitate care se vor regăsi în cadrul fermei Angustos se numără panourile solare sau sistemele moderne de gestionare a deșeurilor. Totodată, ferma va respecta cele mai înalte standarde europene privind siguranța alimentară.

Rasa Black Angus – reputație deosebită în toată lumea

Pasiunea pentru acest sortiment de carne de vită superior se face simțită și în România, piața locală fiind sută la sută pregătită pentru o astfel de investiție.  Cei care vor să descopere mai multe detalii despre carnea de vită Black Angus o pot face intrând pe blogul Angustos.

Cea mai modernă fermă de Black Angus din județul Satu Mare, a cărei construcție a demarat recent, este un proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), program finanțat de Uniunea Europeana și Guvernul României. Investiția, care se ridică la peste două milioane de euro, reprezintă totodată un vector de dezvoltare important pentru localitatea Sanislau (jud. Satu Mare) și împrejurimi.

PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ

Program finanțat de Uniunea Europeana și Guvernul României prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), investește în zone rurale. Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurala ( PNDR )

“INFIINTARE FERMA BOVINE RASA ANGUS, LOCALITATEA SANISLĂU, JUDEȚUL SATU MARE”

Beneficiar: S.C. Greenwood Energy S.R.L.
Valoarea totală a proiectului: 2.207.698 Euro
din care finanțare publică prin PNDR: 1.986.927 Euro
Cofinanțare privată a beneficiarului: 220.771 Euro

Autoritatea Contractantă: 
AGENȚIA PENTRU FINANȚAREA INVESTIȚIILOR RURALE
din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltare Rurale
Proiectant: S.C. PORTIMAO CONTRACUT S.R.L.
Executant : S.C. PORTIMAO CONTRACUT S.R.L.
Demarare : 12/10/2018 Finalizare: 12/10/2021

Un comentariu

  1. Eu Răspunde

    Felicitarii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.