Ultima actualizare: azi, 19:20
Locale

FOTO. Clasamentul echipelor câștigătoare în cadrul „Cupei Sătmarului” la șah

În data de 26 octombrie 2019 a avut loc la Satu Mare concursul internațional de șah rapid pe echipe pentru copii, cadeți și juniori „Cupa Sătmarului”. Acest eveniment s-a desfășurat în cadrul proiectului “CHESS START RO-HU – Dezvoltarea în comun a unui instrument transfrontalier de incluziune socială bazat pe șah”, cod ROHU-277, realizat de Asociația CREST în parteneriat cu Asociația STEA și Clubul Sportiv DAVID din Ungaria. Concursul s-a fost realizat cu sprijinul cluburilor de șah sătmărene și a Liceului cu Program Sportiv Satu Mare care a fost și gazda acestui eveniment.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a oferi participanților oportunități aprofundate de a interacționa în cadrul competiției de șah și a momentelor informale generate de aceasta, contribuind la dezvoltarea abilităților lor de viață și exersarea deprinderilor deja formate, într-un mediu nou. Copiii implicați în activitățile proiectului mai sus menționat, au avut ocazia să concureze împreună cu alți copii șahiști veniți din localități aflate în zona transfrontalieră România – Ungaria, fiind vorba atât de copii proveniți din grupuri aflate în dificultate din punct de vedere social, cât și copii din grupuri non-vulnerabile. Jocul de șah a oferit și de această dată importante oportunități de a-și pune în valoare cunoștințele și abilitățile cognitive, exersând strategiile învățate la antrenamentele de șah, dar și abilitățile de comunicare și relaționare, în spiritul de fair-play specific acestui sport al minții.

La concurs au participat un număr total de 96 de copii și tineri din România și Ungaria, care au concurat la 5 categorii : U8, U10, U14, U20 și o categorie specială pentru începători.

Clasamentul echipelor câștigătoare este următorul:

Categoria „U 8” :

Locul I : Echipa Clubului Sportiv VOINTA Satu Mare, România

Locul II: Echipa Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, România

Locul III: Echipa Clubului Sportiv UNIO Satu Mare, România

Categoria „U 10” :

Locul I : Echipa Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, România

Locul II: Echipa Școlii Palasti Laszlo din Magy, Ungaria

Locul III: Echipa Clubului Sportiv UNIO Satu Mare, România

Categoria „U 14” :

Locul I : Echipa Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, România

Locul II: Echipa NYIREGYHAZA 1 a Școlii Bethlen Gabor din Nyiregyhaza, Ungaria

Locul III: Echipa MAGY 2 a Școlii Palasti Laszlo din Magy, Ungaria

Categoria „U 20” :

Locul I : Echipa Liceului cu Program Sportiv Satu Mare, România

Locul II: Echipa Clubului Sportiv UNIO Satu Mare, România

Locul III: Echipa MAGY 1 a Școlii Palasti Laszlo din Magy, Ungaria

Categoria „Începători” :

Locul I : Echipa 4 a Asociației STEA din Satu Mare, România

Locul II: Echipa 2 a Asociației STEA din Satu Mare, România

Locul III: Echipele 5 și 6 Asociației STEA din Satu Mare, România

Această competiție și-a atins cu siguranță scopul, iar festivitatea de premiere a fost un prilej de mare bucurie pentru toți copiii, fiind presărată cu momente emoționante. Acestea au contribuit cu siguranță la creșterea stimei de sine a acestor copii minunați, care în ciuda dificultăților cu care se confruntă majoritatea dintre ei, în mediile defavorizate în care trăiesc, au înțeles, că și ei sunt oameni valoroși, cu mult potențial, capabili să câștige și să realizeze ceea ce își doresc cu forțe proprii, prin muncă și implicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.