Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

FOTO/VIDEO. Vasile Lucuț, donaţie de 100.000 euro pentru Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean

Secția de Neurologie a Spitalului Judeţean Satu Mare a primit sub formă de donaţie trei aparate de ultimă generaţie de la proprietarul companiei Unicarm, Vasile Lucuț. 

Este vorba despre un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului sanguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale; un Electromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic și un Electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizarea activității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin, etc.

Donatorul a spus că la Spitalul Județean Satu Mare sunt mulți profesioniști, precizând că a aflat asta pe propria piele.

„Voiam să fac ce am făcut, din suflet toate, dar, din păcate, am simțit-o pe pielea mea. Am trecut printr-o situație, am ajuns aici și am văzut ce condiții sunt. Eu nu credeam că acum, în 2019, mai sunt condițiile respective în spitale. Văzându-mă, că m-au dus de acolo aici, de aici nu știu unde la RMN, și așa mai departe. Este o echipă extraordinar de bună, de medici tineri, și am văzut că nu au cu ce să facă o diagnosticare adevărată”, a spus Vasile Lucuț.

 

 

 

 

22 comentarii

  1. y Răspunde

    Frumos. Da. Dar cea mai frumoasă “donație” ar fi dacă ar modifica rețetele în așa fel încât să fie mâncare adevărată ce produce.

  2. Mae Răspunde

    Amu ce vrei și tu ! Și mâncare buna și donații !!! N-o mai taci un pic .

    • y Răspunde

      Taci tu. N-ai idee câte probleme grave provoacă. Consumă tu încredere ce produce apoi vorbim după o vreme. Aromă de fum și toate cele.

      • Bogu Răspunde

        Arome de fum….așa se produce orice din gama mezeluri la orice fabrica. Calitatea alimentelor produse de către ei e precară. Poluarea pe care o fac în Somes e un alt subiect. Dar sa nu ne abatem de la titlul articolului. Felicitări si bravo pentru implicare.

        • y Răspunde

          @Bogu. Ce spui e valabil pentru România. Aceste produse nu intră în categoria mezelurilor. Vrei exemplu? Parizerul lui din ce știu eu are 15% carne. La unguri în parizer trebuie să fie minimum 40% carne. Dovadă-dovadă nu am pentru că dânsul ține sub lacăt orice informații despre rețete. Cine ciripește zboară.

  3. ....... Răspunde

    Saracu. Se vede pe el ca afost bolnav.

  4. Adrian Cozma Răspunde

    Mor satmarenii de la gunoaiele pe care le vinde!

    • matroz Răspunde

      @AdrianCosma:minti!Dovada ca tu inca mai traiesti!

      • y Răspunde

        De data asta cred că este unica situație în care derbedeul ăsta care postează aiurea are dreptate. Dar dovada va veni în timp cu consumul îndelungat. Asta e. Eu nu cumpăr de la el. De ce? Am fost înăuntru și nu cu ocazia inaugurării secției de conserve sau a stației de epurare. Îl cunosc din prima zi și cunosc optica dânsului. Una zice, alta face. Am văzut prea mult. Nu continuu, nu intru în polemică. Tu să-l susții, faci ce vrei. Dovezile se vor produce în timp. Nu eu trebuie să le produc și nu suntem la tribunal aici. Poftă bună!
        PS. Savanții englezi au demonstrat că orice, dar absolut orice ciupercă este comestibilă. A zis și radio Erevan.?

        • matroz Răspunde

          @y fals sau nu :La inaugurare si eu am vazut multi de la primarie cu portbagajele indestulate!Si eu am fost in fabrica.Dupa parerea mea este facuta cu respectarea normelor europene.Avizele nu cred ca s-au dat doar pe carnatii mancati la inaugurare de functionari-care zici tu ca au inchis ochii.
          Se pare ca si tu ai mancat!
          Te asigur ca eu nu nici atunci,nici acum!

          • y

            Când spun de la început eu vorbesc din momentul 1995, epoca Transcrenguța. Aia cu portbagajele și cu faza că nu inaugurăm că mai așteptăm că elicopterul cu … nu poate ateriza din cauza ceții și cu șampania dată de peretele clădirii, sau cu tortul diplomat mâzgălit de neam-prostie de fața artistului venit expres din București nu vorbesc. Nu intru în polemică. Eu mi-am format o părere și gata. Prefer altceva. Cum am mai spus mai demult, produsele de acest tip ce-mi trebuie mi le fac. Dacă vrei ai …. încă posibilități. Dealtfel am avut discuții contondente cu dumnealui, nu pe calitate. Dar până la urmă tot așa a fost cum am spus. Eu personal sunt convins că dacă nu se lovea personal de treaba asta niciodată nu făcea gestul ăsta. Dar … bravo lui, este un efort financiar întradevăr. Dar …, încă o dată, nu mă face să cad pe spate.
            PS. Tarr oare când face un astfel de gest? Că vorba aia …. Dar și acolo stă un cerber la contabilitate.

    • Bogu Răspunde

      Ai dovezi sau vorbești și tu?

  5. Om Răspunde

    Domnule, va felicit. Nu mai pot unii si dau cu rautatea pe afara dar, una peste alta, ati facut un lucru extraordinar. Va multumesc in numele bolnavilor care vor beneficia de donatia dumneavoastra. Iar restul , sa se uite la ei, nu la paiele din ochii altora. Ca toti avem, numai nu le vedem. Sanatate va doresc.

    • ... Răspunde

      A donat pentru că a fost bolnav și avea nevoie de aceste aparate. Maaare om, ce să zic. Atât că avea/are posibilitate financiară. Sunt curios ce era dacă nu se lovea de această problemă. Nu contează, gestul e frumos.

  6. Om Răspunde

    Si daca avea si daca nu, omul a donat. Si nu un leu doi, ci foarte mult. Putea sa nu o faca. Si oricat ar fi, la cata rautate se varsa aici, unii nu ar fi meritat nu un leu, nici o privire. Ca mi-e sila, efectiv, sa vad ca nici macar cand se face un gest enorm de generozitate nu se apreciaza de clevetitorii plictisiti si frustrati, de doi lei. Sunt unii care si pentru proprii copii le e greu sa dea un ban.

  7. cityzen Răspunde

    La DSV Satu Mare domul Lucuț face permanent donatii, dar nu sunt cunoscute public, înțelegeți probabil motivul, bine ca nu e luna cadourilor în fiecare lună!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Normalul Răspunde

    E bine ca a donat dar degeaba daca medicii nostrii tot prosti raman si nu stiu sa foloseascsca aceasta aparatura.

    • ... Răspunde

      Noi nu avem medici adevărați în oraș decât foarte puțini. În schimb avem destui indivizi care au absolvit facultatea de profil și flutură mândru sau arogant diploma. Știu că se supără dar dacă vor fi cu adevărat bolnavi vor experimenta pe propria piele competența colegilor. Asta e tristul adevăr. Dar pretenții în schimb sunt cu carul!

  9. Normalul Răspunde

    Medicii ar trebui sa fie platiti in functie de rezultatele practice. Multi nu stiu sa dea un diagnostic corect nici daca au cea mai performanta aparatura. Si nu ma refer la medicii tineri. Eu am avut o umflatura deasupra genunchiului ( probabil a fost de la o intepatura de insecta si a disparut de la sine ). Am fost la 5 medici si am primit 4 diagnostice diferite. Un profesor doctor din Cluj a vrut chiar sa ma opereze si sa-mi scoata vena safena mare care este a doua ca importanta in picior. Majoritatea medicilor nu stiu sa dea un diagnostic corect. Ce sa mai vorbim de tratamentul corect ?

  10. Done Răspunde

    100k, e 100k de euro.
    Jos palaria. Gest frumos.
    Iar negativitatea asta, o descarcam, pe orice este bun.

    • ... Răspunde

      Așa e că tu ești sănătos și nu ai experimentat competențele doctorilor locali? Nu ai idee cât de norocos poț fi ! La mulți degeaba le dai și instrument în mână, ascultă-mă, pentru că indiferent de ce și cum te trimite la cabinetul lui particular din varii motive. Roagă-te la Sf. Malpraxis să nu-ți calce pragul!

  11. obiectiv Răspunde

    donația asta îl ajută ca să își diminueze impozitul pe profit de la UNICARM, ANAF stie doar asta, la fel ca el!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.