Ultima actualizare: azi, 10:54

Locale

Patronul Unicarm, despre donația către spital: „Am văzut medici tineri ce nu au cu ce să facă o diagnosticare”

Proprietarul companiei Unicarm, Vasile Lucuț, a făcut o donație de 100.000 de euro către Spitalul Județean Satu Mare. Acesta a donat trei aparate esențiale către Secția de Neurologie a spitalului.

Întrebat ce l-a determinat să facă acest gest de mare generozitate, Vasile Lucuț a spus că ideea i-a venit în momentul în care se afla internat la Spitalul Județean Satu Mare. Văzând condițiile precare, dar și profesionalismul medicilor tineri ce nu au cu ce să facă diagnosticări corecte, Lucuț a decis să le vină în ajutor.

„Voiam să fac ce am făcut, din suflet toate, dar, din păcate, am simțit-o pe pielea mea. Am trecut printr-o situație, am ajuns aici și am văzut ce condiții sunt. Eu nu credeam că acum, în 2019, mai sunt condițiile respective în spitale.

Văzându-mă, că m-au dus de acolo aici, de aici nu știu unde la RMN, și așa mai departe. Este o echipă extraordinar de bună, de medici tineri, și am văzut că nu au cu ce să facă o diagnosticare adevărată”, a spus patronul Unicarm.

Acesta a precizat că profesionalismul medicilor tineri din județul Satu Mare se ridică la nivelul celor din străinătate.

În ceea ce privește donația, este vorba despre un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului sanguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale; un Electromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic și un Electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizarea activității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin, etc.

 

3 comentarii

  1. Vocea Careiului modernizat Răspunde

    Gest frumos,important este ca are bani nu ca si la unii oameni,atata ca si pene pe broasca.

  2. Pacient Răspunde

    Felicitări domnule Lucuț! Dumnezeu să vă înmulțească darul! Mii de bolnavi au fost internați de ani de zile la neurologie, în acele saloane groznice! Aparatuŕă nu au, condiții decente nu au. Asta e oglinda nepriceperii celor ce conduc spitalul de 30 de ani.Deplorabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.