Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO. “Felicitare” transmisă Consiliului Judeţean, de pe Autostrada Codrului

Un sătmărean de pe aşa zisa Autostrada Codrului ne-a transmis o “felicitare” adresată conducerii Consiliului Judeţean, însoţită de un text, în care arată situaţia de la faţa locului.

“Sa nu le mai fie rusine cu Dj 193/A, sa prinda putere, sa mearga pe acel drum si sa le spuna cetatenilor motivul adevarat pt care sunt ignorati si batjocoriti de 4 ani de zile!!! Dupa o singura zi ploioasa acel drum este Oribil, Oribil!!! Si nu mai gasim alte cuvinte prin care sa nu devenim din nou pelerini…public!!! Ca defapt zilnic, zilnic mergem cu Hristosul lor si cu Dumnezeul lor spre servici!!!

Va rugam din suflet, sunt zeci de mii de locatari in situatia de nedescris in care ne-au adus alesii nostri.

Nu ajung la timp pompierii, smurdul (chiar a fost un deces in aceasta vara din cauza intarzieriii pe drumul impracticabil), politia!!! Este de nedescris!!!

Va invitam sa parcurgeti personal acest drum zilnic, si veti simtii durerea si frustrarea din noi!!!!”, a transmis sătmăreanul.

Problema cu Autostrada Codrului este una veche, însă în cursul săptămânii trecute Coonsiliul Judeţean anunţa că au început lucrările de întreținere pe drumul spre Amați, Rușeni, Tătărești.

Redăm comunicatul de atunci:

“Au început lucrările de întreținere periodică a drumului județean DJ 193A. Constructorul Diferit SRL Cluj realizează lucrări de tratament bituminos dublu, de la ieșirea din municipiul Satu Mare spre localitatea Amați, lucrări care vor continua în intravilanul localităților Rușeni și Tătărești, pe o suprafață totală de 60.000 mp.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au verificat calitatea lucrărilor începute în cursul zilei de luni, 21 octombrie. Prin realizarea acestora se va reduce cantitatea de praf din atmosferă produsă de traficul rutier, se vor îmbunătăți condițiile de circulație, iar din punct de vedere tehnologic se protejează sistemul rutier realizat anterior.

Pe cei 10 km de drum pe care se realizează lucrările de tratament bituminos dublu, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză redusă (30 km/oră) astfel încât să se evite producerea de evenimente rutiere nedorite. Dacă vremea va fi favorabilă executării lucrărilor, estimăm că acestea vor fi încheiate în aproximativ 10 zile.

De asemenea, între localitățile Amați și Rușeni, Rușeni și Tătărești, respectiv pe tronsonul de drum județean Hodișa-Socond-Rătești sunt în derulare lucrări de întreținere cu material pietros.

Potrivit președintelui Pataki Csaba, anul viitor, pe drumul județean DJ 193A vor începe lucrările de modernizare, prin așternerea a două straturi de covor asfaltic”.

 

12 comentarii

  1. ionut Răspunde

    Este ruta majoritar ,,romaneasca”, li se rupe de ea, uitati-va cine conduce consiliul judetean… Erted?

    • Rodica Răspunde

      Ma bucur ca si-a mai dat seama cineva cum stau lucrurile la CJ Satu Mare ! Si care sunt ……prioritatile !

    • y Răspunde

      Am zis că nu comentez, dar ….
      1. Situația a fost generată din cauza dăștepților de Ștef și Govor care au insistat ca toate lucrările la drumuri să fie băgate într-o singură oală. Drept urmare toate firmele s-au îngrămădit la “miere”, iar cei care au pierdut contractele au contestat și răscontestat. Așa s-au dus pe apa sâmbetei vreo 2 ani. Cine a zis la vremea respectivă că “nem jó” așa și că va fi bai mare a fost exact Pataki care atunci era senator. Dar ex-prezident la CJ Ștef i-a spus că “stai jos, nu știi bine”.
      2. Că prostia, lenea și incompetența/indolența sunt ca la ea acasă în cucurigu nu cred că am spus vreo noutate.
      3. Dar unde e pretenu’ meu Tavi Petric (încă) deputat care se erijează în reprezentantul românilor din zonă când e de tăiat vreo panglică ?

      • Rodica Răspunde

        Eu zic ca situatia a fost generata dinainte de Govor si Stef ; mai știi pe vremea cui era aceeasi problema cu drumul catre Satmarel , Balta Blonda ? Si nu poti nega faptul ca , pentru udmr (când s-a aflat la …..carma judetului ) , zona codrului NU a fost o prioritate pentru ei ! Sub toate aspectele , ca sa fim cinstiti pana la capat . Si , vorbind de cinste, nu stiu ce asteptari ai de la analfabetul si agramatul de Petric ? Chiar ai crezut ca e reprezentantul romanilor din zona codrului ? Eu n-as crede , cum nu cred acelasi lucru de Pataki .

  2. mae Răspunde

    daca o sa fie bine o sa aiba drum peste 10 ani,vorbim asfaltat,dar o sa vina iara ,ploii,vai si amar,gropi si gropoie,asta este pe technic asist ar trebui tras la raspundere,…….

    • y Răspunde

      Parafrazându-l pe marele gânditor și filosof autohton Gică Hagi (nu chiar mot-a-mot): “Bine ar fi să ne fie bine că de nu ne va fi rău”.
      Cine trăiește cu impresia că pe cineva îl interesează starea drumului îl invit să se trezească la realitate. Maid la anu’ să vedeți voi ce de agitație va fi! Dar numai până la alegerile locale, cu eventual ceva-ceva resturi, firimituri lăsate intenționat pentru la alegerile generale. Se va turna niște floaster pe pământ care normal că nu va ține dacă nu se va umbla și la fundație. Dar nu contează, nu sunt banii noștrii din jebul nostru, sunt doar bani publici.???

      • x-ulescu Răspunde

        un exemplu de ,, guvernare ( gospodarire si interes ) PNL + UDMR ..in istorie putem merge inapoi paaana la romani ..care construiau drumuri acum 2500 de ani , si revenind la istoria recenta , urmeaza guvernarea pnl + sateliti …si teleghidatii lui werner ..

        • Altu Răspunde

          Spalatule pe creier,dar Tehnic Asist îi firma de casă a partidului tău și a lui Govorica, așa că m..e

          • altu fără bmw

            Tehnicul ăla e în insolvență de mult. Au zis că au furat destul cu această firmă. Fac alta. Noi rămânem cu satisfacția drumului nefăcut. Dar x-ul nu pricepe, e setat pe “votați PSD”, orice ar fi.?

  3. y Răspunde

    @Rodica, cam așa e cum spui. Comasarea tuturor lucrărilor de drumuri doar a amplificat problema. Atât despre “înalta incompetență” a aleșilor noștri. Singurul care a și încercat să facă ceva fost Csehi Árpi, dar a fost repede faultat inclusiv de UDMR. În cazul lui Tavi Petric nu am nici o ateptare. El și-a depășit condiția deja când a ajuns consilier județean!

  4. PSD Răspunde

    Multumitii domnului govor si firmei tehnic asist cu care a asfaltat tot judetul,nu i_ar ajuta dumnezeu la comisionul luat!

    • pnl Răspunde

      De cand nu mai este psd-ul la conducerea consiliului judetean ? acum este pnl+udmr , au avut timp sa remedieze ,eventualele greseli , dar probabil iau si ei comisionul de la celeasi firme ..si tac din gura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.