Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Grădinița din Satu Mare unde copiii culeg struguri și fac must

Din nou toamnă, din nou motiv de bucurie la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 din municipiul Satu Mare! De cum au aparut primele raze de soare, copilașii au ieșit entuziasmați și echipați cu șorțulețe, coșulețe, toți mândri, dar mai ales, dornici de muncă și voie bună, deoarece ieri au cules strugurii din curtea grădiniței.

„Aceasta activitate este o traditie in gradinita noastra, caci este cea de a VII a Ediție. Aceasta activitate imbina latura educativă cu munca, dar si cu placutul deoarece copiii observa vita de vie, strugurele, cat si modul de procesare, si transformare a acestuia in must.

In partea a doua a zilei sunt invitati la o Sarbatoare a recoltelor de toamna și familiile copiilor, pentru a degusta mustul, strugurii, dar si pentru a petrece o frumoasa dupa masa de toamna, impreuna, cu diferite jocuri”, precizează directoarea grădiniței, Gabriela Supuran.

Educatoarele au pregatit ateliere de creație, unde s-au realizat diferite decorațiuni de toamnă din materiale din natură, copiii observând culorile și frumusețile acestui anotimp.

„S-au putut delecta cu jocuri de miscare in traseele motrice printre butuci, rostogolind dovleci, au pescuit din apa cu linguri boabe de struguri, nuci, rosii; au jucat golf cu nuci in dovleac scobit. S-au mai desfasurat jocuri senzoriale copiii cautand fructe si legume in gramezile de frunze, s-au asuns in casute din balii dar si au calcat desculti in ladite cu diferite materiale din natura.

Copiii s-au bucurat foarte mult si de atelierul de literatie unde s-au realizat antrenamente grafice cu materiale din natura, si s-au relaxat la zona GradiBiblioteca din natura unde mama, tata, bunica sau fratiorul/surioara a citit copilasilor din cartile expuse aici, si nu una, multi nu au plecat pana nu le-au citit pe toate, nu o data, chiar de mai multe ori!

O alta activitate deosebita a fost plantatul celor 6 pomisori fructiferi in curtea gradinitei, pe care copilasii acum i-au „adoptat” si le-au promis sa ii ocroteasca zi de zi, iar peste ani sa ne reintalnim si sa sarbatorim tot impreuna la culesul roadelor bogate ale acestor pomisori fructiferi! Curtea gradinitei a fost plina de copii, parinti, bunici, si a rasunat de acordurile cantecelor de toamna, dar si de glasurile voiase ale tuturor oaspetilor! Au fost si surprize delicioase pentru copilasi, fructe si binenteles must proaspat”, a adăugat Gabriela Supuran.

Ziua s-a încheiat cu succes atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

„A fost voie buna si bucurie mare pentru cei mici dar si cei mari in egala masura!! Va multumim dragi copii, va multumim dragi parinti!

Ziua a fost organizată de educatoarele Gradiniței 9: Ardelean Maria, Monea Monica, Olar Maria, Silaghi Mihaela, Ignat Rafaela, Stefanescu Carolina, Silaghi Luminita, Popescu Lidia, Jurchis Maria Hochdorfer Maria, Pontoc Daniela, Dudas Crina, Barabas Eva, Suta Krisztina, Meszaros Melinda, Szilagyi Renata, Szokocs Zsuzsana, Siklosi Brigita, Toma Eva, Famea Angela, coordonate de doamna director Supuran Gabriela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.