Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Patru ani de la Colectiv. Sătmăreanul care a supravieţuit infernului!

Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul Colectiv din capitală. Un număr de 64 de tineri au murit după acest incendiu. Mulţi dintre ei au murit pe loc iar alţii în spitle din cauza infecţiilor. Au trecut patru ani în care nu s-a găsit niciun vinovat. Ba mai mult, s-a descoperit că au fost ascunse filmări şi s-au descoperit o serie de nereguli în instituţii.

Olimpicul Andrei Bud, printre răniţi

Sătmăreanul Andrei Bud a fost printre cei care s-a aflat în club. El a avut puterea să povestească clipele prin care au trecut în seara de 30 octombrie, de pe patul de spital.

Tuns scurt deoarece i-a ars părul  și cu mâinile bandajate, el a spus că nu regretă că s-a aflat în club, deoarece această experiență îl va face mai puternic.
”Voia bună este unul din lucrurile care ne ajută să trecem mai ușor peste ce s-a întâmplat. Eu studiez matematica și în timpul liber joc ping-pong sau jucam pentru acum trebuie să iau o pauză. Am fost chemat de un prieten care (…) văzuse că e concert gratis. Aș spune că nici măcar nu regret că am fost în acel loc, pentru că mi-a oferit o experiență de viață din care o să ies mai puternic. Cel mai mult apreciez implicarea voluntarilor, că oamenii au ieșit în stradă pentru noi, că s-au dus la Colectiv pentru a aduce un omagiu”, a spus Andrei Bud, citat de B1Tv.

Imagini de la Colectiv ascunse procurorilor

În clubul Colectiv a fost programată lansarea unui nou album al treupei Goodbye to Gravity, iar ora 22:30, de la artificiile de la ultima piesă căptuşeala de pe doi stâlpi s-a aprins după care incendiul s-a extins. Au murit pe loc 30 de oameni şi circa 150 au fost răniţi. Clubul avea doar o singură uşor de acces, lată de aproximativ un metru. Tinerii internaţi prin spitale s-au stins unul câte unul, numărul total al decedaţilor ajungând la 64.

Libertatea a publicat recent primele înregistrări de la faţa locului, care au fost ascunse procurorilor.

Un comentariu

  1. pacient Răspunde

    Ce tragedie! Iar tragedia și mai mare este că nu s-a îmbunătățit nimic, că statul și instituțiile sale sunt indiferente, cei răniți nu sunt ajutați și nu se vede nicio preocupare din partea autorităților statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.