Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTO. Trei suspecți în cazul pădurarului găsit mort. Au fost audiați, dar nu au fost puși sub acuzare

Principalii suspecți în cazul pădurarului împușcat mortal pe 16 octombrie au fost eliberați, informează Adevărul. Cei trei suspecţi, ultimii oameni cu care acesta s-a întâlnit, au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare.

Miercuri, 16 octombrie, Liviu Pop a plecat de acasă cu maşina personală după ce a primit un telefon în care i se spunea că trei persoane au fost văzute la furat de lemne în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ. De pe drum, pădurarul şi-a sunat şeful de district, iar când a ajuns la locul indicat a dat ochi în ochi cu trei bărbaţi pe care îi cunoştea de multă vreme şi care sunt din aceeaşi localitate cu Liviu Pop, satul Borcut. În acel moment, Liviu Pop ar fi început să strige la ei, reproşându-le că le-a spus de multe ori să nu mai vină la furat de lemne pe acel fond forestier, zonă în care asigura el paza.

Filmul evenimentelor, în opinia suspecţilor

Potrivit unor surse apropiate ale celor trei suspecţi, bărbaţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri încă de joi dimineaţa, 17 octombrie, fiind ultimii care l-au văzut pe Liviu Pop în viaţă. Medicii legişti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus că pădurarul avea multiple fracturi interne, în afara plăgilor prin împuşcare, şi că unul dintre picioare era zdrobit. În faţa procurorului de caz, toţi trei au relatat aceeaşi poveste şi au descris oamenilor legii o variantă în care pădurarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma lui.

Foto: Locul unde s-a produs tragedia

Moartea lui Liviu Pop este anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Prim-procurorul de la Maramureş a refuzat să facă public numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare, precum şi numele celor trei suspecţi audiaţi în acest caz.

„Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, spune un cunoscut de-al suspecţilor, sub protecţia anonimatului.

Liviu Pop a fost înmormântat ieri în satul Borcut. Pădurarul a lăsat în urma trei fetițe și o soție îndurerată.

Sursa: Adevărul

Un comentariu

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Asta-i “România normala” a lui Iohannis, unde procurorii și judecătorii nu vor să fie trași la raspundere, că de ii iei la rost (că în cazul Caracal) imediat îți bagă placa cu “independența justiției”.
    Oare cum se poate că în Austria să poată fi condamnat definitiv un om în timp de trei luni, că atât durează un proces acolo in medie, iar la noi de multe ori sa se ajungă la prescrieri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.