Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTOGALERIE. Bijuterii inedite din lapte matern! Cum arată creațiile unei sătmărence

Bijuteriile handmade au reușit, în ultimii ani, să devină o alternativă pentru produsele din marile lanțuri de magazine, iar creatorii acestor produse au ajuns să fie extrem de apreciați în toată lumea. O mămică din Satu Mare a trecut însă la un alt nivel și a început să producă bijuterii mai mult decât inedite, de multe ori controversate, însă foarte populare peste hotare.

Este vorba de bijuteriile din lapte matern sau din prima şuviţă de păr a copilului, precum şi cele făcute din dinţii de lapte ai micuţilor, bijuterii pe care această mămică le-a adus și în Satu Mare și cu care a început să facă furori.

Ideea bijuteriilor din lapte matern a fost preluată din străinătate, mai precis din Statele Unite Ale Americii, ,,invenția’’ fiindu-i atribuită unei americance ce a dus acest concept la nivel de artă. În România există doar câteva persoane care se ocupă cu fabricarea acestor bijuterii, persoane între care se numără și această sătmăreancă ce și-a deschis chiar și o pagină de Facebook, prin intermediul căreia își prezintă creațiile.

Ca să devină bijuterie, laptele matern este procesat şi solidificat, apoi combinat cu diferite răşini şi decorat pentru a putea fi transformat apoi în “bijuteria” respectivă. Întregul proces durează aproximativ patru săptămâni. Pentru o bijuterie creată din lapte matern este nevoie de aproximativ 50 de militri de lapte.

 

 

3 comentarii

  1. Hammurabi Răspunde

    Foarte interesant!
    Lansez o provocare pentru creatoare: să realizeze și bijuterii din lichide excretate de organismul masculin, gen lichidul seminal, fără aportul căruia nu se produce nici laptele matern!

  2. x-ulescu Răspunde

    Ma ofer sa furnizez materie prima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.