Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

VIDEO. Inspectorul Felicia Hrihorişan de la IPJ Satu Mare aduce un premiu important Poliţiei Române

Inspectorul Felicia Hrihorişan de la IPJ Satu Mare aduce un premiu important Poliţiei Române. Poliţiştii compartimentului de prevenire din IPJ Satu Mare au obținut locul I la Gala Tineretului din Romania cu proiectul ,, Violența invizibila”. Premiul a fost primit în această seară de către inspectorul Felicia Hrihorişan, cea care a demarat proiectul GR.AB.

Niciun proiect al unei instituții publice nu a ajuns in ultimii doi ani în faza finală a Galei Tineretului din Romania, informează Poliţia Română, pe Facebook.

“Campania a pornit de la necesitatea de a informa anumite grupuri ţintă și publicul larg asupra principalelor forme de abuz cu care se confruntă fetele și femeile și de a promova o atitudine de toleranţă, non-violenţă și respect în relaţiile dintre femei și bărbaţi. Modelele disfuncționale preluate din propriile familii sau din societate ajung să fie copiate și transpuse în relațiile de cuplu și acesta este un adevărat pericol pentru tineri.

Identicarea formelor de abuz, cunoașterea caracterului lor penal și apelul la instituțiile statului, în caz de nevoie, dar și la serviciile conexe, cum este GR.AB.- grupul de suport pentru femeile abuzate (inițiat de IPJ Satu Mare și susținut cu sprijinul unor specialiști din comunitate), sunt principalele beneficii pentru tinerii implicați în proiect.

Prin această campanie ne-am propus să ajungem la elevii din 10 licee precum și în grupuri vulnerabile, respectiv la tinerii asistați social, în centrele de plasament, casele de tip familial și casele de tip rezidențial pentru tineri în dificultate din județ.

Peste 1400 de tineri au participat la întâlniri în cele 6 luni de derulare a campaniei”, a transmis Poliţia Română.

VIDEO: Adrian Ardelean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.