Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Laura Codruța Kövesi a devenit oficial procuror șef european

Dacian Cioloș, președintele PLUS și al grupului Renew Europe, a anunțat miercuri după-amiază că a fost făcut ultimul pas formal pentru validarea Laurei Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO), titrează Digi 24. Informația a fost publicată ulterior și pe site-ul Parlamentului European: „Doamna Kovesi își poate începe mandatul de 7 ani”.

Dacian Cioloș a participat miercuri la Conferința Președinților din Parlamentul European, în cadrul căreia a fost făcut ultimul pas formal pentru validarea Laurei Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO), transmite PLUS într-un comunicat de presă.

„Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină. Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani. Felicitări, Laura Codruța Kovesi! Ai șansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) și sunt sigur că o vei face cu competență și cu responsabilitate”, a spus Dacian Cioloș.

 

4 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Ce veste minunata! Felicitari!

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Mi-as dori sa faca si acolo abuzurile in functie pe care le-a facut in Romania, sa fabrice probe, sa aresteze oameni pentru fapte neprevazute de legea penala, etc, etc…..!
    Dar ce pacat, acolo n-o s-o faca !
    In acest timp la noi si CSM-ul si SSIJ dorm pe banii statului !

    • Gicu Hugi Răspunde

      Vezi ca mai au locuri la Enatescu… cei care pun botul la conspiratii au sanse mari sa aiba probleme psihice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.