Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO. Au început lucrările! Un monument spectaculos va fi dezvelit la Satu Mare

Primăria municipiului Satu Mare a început lucrările pentru realizarea Monumentului Rezistenţei Anticomuniste, care urmează să fie inaugurat în 22 decembrie, la 30 de ani de la Revoluţie.

Până în acest moment, a fost turnată doar fundația, urmând ca monumentul să fie din metal. Lucrarea îi aparține unui artist plastic din municipiul Baia Mare, ce urmează să înceapă să muncească la lucrare.

Primarul Kereskenyi Gabor a precizat pentru PortalSM că monumentul va fi deosebit și interesant, însă nu dorește să dea mai multe informații, deocamdată.

Monumentul va fi amplasat în Piaţa 25 Octombrie, iar costurile estimate sunt de 120.000 de lei.

12 comentarii

  1. Statuiatot Răspunde

    Toată stima si mandria ptr initiativa. Asteptam cu nerabdare un mic monument dedicat si evreilor satmareni exterminati de nazisti, expediati cadou de haverul Horthy, la scurt timp dupa ce trupele lui au intrat calare in Satu Mare, in ovatiile extatice ale co-nationalilor sai. Sa nu trecem sub preș si acest capitol al istoriei locale.

    • joliku Răspunde

      Da, ai dreptate, si este destul loc si pentru unul anti psdiste, aldeisteudmeriste.
      Nu cred ca era momentul pentru asa ceva, poate acum 20-25 de ani, dar trebuie cumva deviata realitatea in care traim.

      • stan Răspunde

        eu faceam si unul antipenelistouserist, langa cel mentionat de tine…

        • joliku Răspunde

          Da si ala va fi absolut justificat peste ceva vreme. Da mai bine am face unul antirautate, antinesimtire, antijigodii, anti-anti.

    • a* Răspunde

      Evreii au fost trimiși la Auschwitz și Birkenau după ce boșorogul de Horthy a fost șantajat cu fiul său apoi debarcat de Szállasy Ferenc iar Ungaria efectiv ocupată de nemți după modelul Italiei de nord. Stai jos 4! Pentru Holocaust sau Shoah există monument în curtea sinagogii. Eu zic că e bine acolo și pus bine la adăpost. Atât ungurii cât și românii au demonstrat de-a lungul istoriei cât de toleranți pot fi în situații limită. Valabil și pentru marii europeni polonezi, letoni sau lituanieni mari creștini toți care aplaudau când evreii erau deportați. Idem ucraineenii, ei au inventat pogromul. Cine se supără să mai răsfoiască manualele de istorie și nu numai ce le convine lor. Dacă nu cunoaștem istoria vom repeta tâmpeniile astea și nu e deloc bine.

  2. Un locuitor al coloniei UE Romanistan Răspunde

    Este jenant că la 30 de ani de la “tragerea excepțională lotto din decembrie 89” sau “așa numita lovituție” încă nu cunoaștem adevărul adevărat. Între timp actorii trec la cele veșnice încetuc-încetuc câte unul, vocile se dispersează iar noi uităm. Păcat. Cea mai mare rușine este că pentru comemorarea evenimentului și ridicarea statuii ne-au trebuit 30 de ani. Cred că dacă cei care au murit atunci ar reînvia ne-ar trage o mamă de bătaie numa’-numa’ poate ne-om trezi. Iar Ceașcă ar râde copios de fraieri ce am fost! Nu ne vindem țara! Oare?

  3. cityzen Răspunde

    Dl primar Kereskenyi Gabor își face statuie????un adevărat erou!!!!!!!!!!!

  4. Un om Răspunde

    Locul nu e potrivit.

  5. Profesor Răspunde

    La Satu Mare nu a fost revoluție în decembrie 1989! S-au adunat autointitulații dizidenți, sub conducerea unui ziarist celebru mai ales prin bețiile sale! Toți au devenit peste noapte mari dizidenți și mari anticomuniști, pentru că în regimul comunist n-au spus nici måc! Dimpotrivă, unii dintre ei au avut chiar funcții și au condamnat public revoluția de la Timișoara! Cred că dacă n-ar mai juca teatrul ieftin al revoluționarilor, ar fi mai moral! Oricum au destule facilități de la statul român!

  6. .... Răspunde

    Sa pui un monument fara o fundatie? Sau eu nu am vazut bine? Sau se pune numai provizoriu?

  7. anonymus Răspunde

    e provizoriu cât va mai fi primar Kereskenyi Gabor!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.