Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Un sătmărean s-a ales cu dosar penal după ce i-a dat mașina unui prieten

Un tânăr de 19 ani din Vâlcea s-a ales cu dosar penal la Sibiu, după ce s-a urcat beat la volanul unui autoturism. Bărbatul era însoțit de un sătmărean ce l-a lăsat pe vâlcean să îi conducă mașina personală.

„La data de 4 octombrie, în jurul orei 05,00, în Piața Unirii din municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 19 ani, din județul Vâlcea în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În momentul opririi autoturismului de către echipajul de polițiști, tânărul era însoțit de un prieten, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Satu Mare, care îi încredințase autoturismul spre a fi condus deși știa că tânărul nu deține permis. În urma testării alcoolscopice a șoferului, a rezultat o concentrație de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele vâlceanului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, iar pe numele sătmăreanului s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile ublice unei persoane despre care știe că nu deține acest drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.