Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

VIDEO. Kereskényi: Nu am recepționat lucrările de la Piața Mică. Nu plătim lucrări de proastă calitate!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a recepționat lucrările de la Piața Mică, întrucât municipalitatea nu va plăti lucrări de proastă calitate. Edilul-șef a mai precizat că va trece la sentimente mai bune odată ce toate problemele vor fi remediate.

,,Nu am recepționat lucrările de la Piața Mică și nu o vom face până când problemele apărute nu vor fi remediate. I-am transmis marți constructorului un mesaj cât se poate de clar: Nu am recepționat și nu plătim lucrări de proastă calitate! Tot ce trebuie remediat, se va face pe banii constructorului”, a precizat Kereskényi.

Piața Agroalimentară, cunoscută și ca Piața Mică, a intrat într-un amplu proces de modernizare în anul 2018. Noul spațiu agroalimentar va cuprinde locuri amenajate pentru comercianții de fructe și legume, lactate, precum și o zonă acoperită pentru tarabele producătorilor sătmăreni. Investiția este finanțată din bugetul local, fiind alocați aproape 1,5 milioane de lei pentru ca spațiul agroalimentar să fie unul modern și să corespundă nevoilor producătorilor locali.

21 comentarii

  1. mae Răspunde

    da ce intelege primarul o mai lasama

  2. drumaru Răspunde

    Dom primar,sa va vad cu spray ca-ncercuiti gura de canal de pe banda 1 aproape de trecerea de pietoni de la Spitalul Judetean adica str.Prahova colt cu Ravensburg si ultima, care nu stiu cum poate fi tolerata de catre alesii nostrii, de pe B-dul Transilvania sub pasarela pietaonala(cea existenta, nu fac referire le cea promisa) pe un tronson de drum proaspat receptionat.De ce atata nepasare ?Nu va cere nimeni sa faceti minuni,sa aduceti strazile la confort rutier maxim dar acolo unde ne lovim efectiv rotile pentru ca nu putem evita aceste capcane,trebuie facut ceva repede si cu prioritate.Oare am zis ceva prostii?

  3. dnd Răspunde

    Oare de cate spray-uri are nevoie pentru a incercui si gropile din oras? Intreb pentru un prieten…

  4. Eu Răspunde

    V-ați luat inima în dinți și v-ați făcut curaj să comentați pe portal una alta,dacă nu făcea domn primar nimic și ar fi recepționat lucrările prost făcut iar era problemă.
    Sunt aici pe portal câțiva care tot comentează și analizează mai multe știri,eu zic sa facă cumva sa candideze la viitoarele alegeri de primari.

    • y Răspunde

      Până rămân cuiburile de vipere în toate structurile administrației locale unde peste tot sunt “pecereuri” poate să vină oricine că te mănâncă de viu sau ….. te sabotează pur și simplu. Plus am reușit să creăm niște cimitire de elefanți (Apaserv, Transurban sau ADP, dar mai sunt și altele) în care unii vegetează mult și bine așteptând pensia. Atât timp cât contează infinit mai mult cine ești și din partea cui ești și nu ce faci și cum faci sunt slabe șanse să avem o administrație locală eficientă și rezonabilă. Primarul promitea cu ocazia măririi salariilor că va face și o curățenie în zonă. Știe care ceva că eu unul nu? Cel mai deștept a fost ex-primarul Ilyés.

  5. Q Răspunde

    Toata reabilitate a fost prost gindit.El a semnat acel proiect , acuma vine cu nereguli cu spray.Nu cu liniuta e problema ci cu liniuata ajuns in buzunarul lui.

  6. cetatean Răspunde

    Teatru de proastă calitate!

  7. Soarelui Răspunde

    În soarelui s-au pus stalpii de iluminat aproape in mijlocul trotuarului ! Acolo domn primar nu avea ochelarii pe ochi sau cine a receptiont “lucrarea” o fi avut neamuri in Caracal !

    • y Răspunde

      Sunt lucrări fără proiect, fără nimica pe încredințare directă și fără aprobarea cel puțin în prima fază a CL în ideea lățirii bulevardului, altă fantasmagorie. Cheltuielile trebuiau imputate lui Koika, era ideea genială exclusivă al lui. Cineva trebuia să vadă. Avem un management de toată jena la municipiu. Sper ca după alegeri chiar dacă presupunem că va fi iar primar Kereskenyi măcar city managerul va fi altul. Ăsta a dovedit ce poate.
      PS. La viitoarele lucrări și recepții unde a lucrat știm noi cine aș fi curios să văd dacă are atâta sânge primarul că umblă și acolo cu vopseaua. Eu cred că e cirkusz totul. Recent a fost primarul în vizită și nu a transpirat nimic în afară că ar fi probleme. Crăpăturile alea, hai să fim serioși! Dar gurile de canal pe Transilvaniei? Alea fac deja parte din peisaj.

  8. . Răspunde

    D-nu y ai scris ca nu mai postezi o saptamina. Duci pe oamenii in intuneric. ,,,,, S-au o vrei ?

    • y Răspunde

      Mi-a dat voie @Rodica. Oricum cu tine îi mai greu conversatul că nici nume n-ai, no name.

      • Rodica Răspunde

        Da , da , așa este , confirm ! Punctuleț micuț , fiecare are dreptul la libera exprimare , chiar daca uneori îți vine sa nu mai postezi nimic pentru o perioada . Dar cum evenimentele se deruleaza cu rapiditate , nu putem lasa ….clasa politica fara comentariile noastre , chiar daca pe unii nu-i intereseaza . Si-mi aduc aminte cu…. placere cat de tare se batea cu pumnul în piept primarul nostru cu aceasta …..reabilitare din temelii (sau cum sa-i zic ?) a acestei piete , Plus ca termenul de finalizare era undeva pe la-nceputul anului parca . Culmea și timpul acesta , cum le joaca feste politicienilor nostri . Totusi cine a ales firma care s-a ocupat de ….. fața pieței , dupa ce criterii ; cum s-au urmarit lucrarile de-acolo ? Si-acu dam cu spray a nemultumire ? Plus ca deja din banii aferenti lucrarilor s-au si virat o mare parte catre prestatorii de servicii , caci altfel , nimeni nu-ti începe nici o lucrare ! Ha , ha , ce primar glumeț avem ( sau trebuia sa zic mincinos, sa nu-i supar și pe antecesorii sai ?) !

  9. Vocea Careiului modernizat Răspunde

    Bani multe cheltuite,a ramas atata ca si pene pe broasca.

  10. Vai de voi Răspunde

    Băi Gabore ,prostu satului ce ești,ai spray roz de poponari si te duce mintea tot cât un cur ! I-a găsește băi căciula mare ce ești o baba cu un cărucior de cumpărături sau o persoana cu dizabilități si pune-o sa iasă din piața spre Zoli Huși sa vedem poate trece de poarta aia fermecată de care si tu erai sa te împiedici? Si tu si boul ăla de Emasculan sau Masculică sau cum dracu ii spune tampitului aluia , sunteți varza ,o bătaie de joc,nu este totul sa pui borduri si pavaje si sa asfalteze haotic ,trebuie sa o faci si bine,ori voi tocmai asta nu sunteți in stare!Nu e nicio diferența ca idiotu de Coi nu a făcut nimic ,voi ce faceți faceți prost sau anapoda,deci tot aia!

  11. c-block Răspunde

    Primarul s-a crezut acasă s-au în parc cu fiicele de s-a jucat cu culorile pe asfalt?

  12. Iuliana Sirger Răspunde

    Dar ajung 3 rastele (locuri pentru bicicleta) pentru cei care vin cu bicicleta la piata ?

    • Nha Răspunde

      Stai lejera ca rumanu nu-si lasa tzoagla la rastel ! Misuna prea multi hoti si n-am vazut un gr. de “organ” prin piata , ti-o spun ca unul ce “vegheaza “ zilnic zona ! Mai pe seara sunt aciuati prin zona ceva boschetari care au “cuiburi “ chiar in tejghelele pe care ziua se vand zarzavaturi ! Nime ‘ nu vede nimic ! Halo chisluca , se aude ???

  13. 007 Răspunde

    Iata ce spune,,HG nr. 343/2017 – modificarea HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii și instalaţii aferente acestora la ;
    Art. 11. — (1) Din componenţa comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor fac parte, în mod
    obligatoriu:
    a) un reprezentant desemnat de către investitor, care este şi preşedintele comisiei;
    b) un reprezentant desemnat de către autoritatea administraţiei publice competente care a
    emis autorizaţia de co n st ru i re/de sfiinţare;
    c) 1—3 specialişti în domeniul lucrărilor de construcţii supuse recepţiei, în funcţie de
    categoria şi clasa de importanţă a construcţiilor, desemnaţi de investitor, alţii decât cei
    implicaţi în proiectarea/execuţia obiectivului de investiţii; aceştia îşi desfăşoară activitatea ca
    angajaţi ai investitorului, cu contract de muncă sau pe bază de contract de prestări servicii,
    ca persoană fizică autorizată, după caz, potrivit legii.
    (2) Componenţa comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor prevăzută la alin. (1) se
    completează, în mod obligatoriu, cu:
    a) un reprezentant desemnat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii — I.S.C. in urmatoarele cazuri
    — pentru obiective de investiţii de interes public sau social finanţate total sau parţial din
    fonduri publice, care constau în realizarea de construcţii noi încadrate, conform prevederilor
    anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 766/1997, cu modificările şi completările ulterioare,
    în categoria de importanţă D — „redusă”, precum şi în cazul lucrărilor de intervenţii la aceste
    categorii de construcţii;
    Aceasta postare o fac pentru a scoate in evidenta ca nu e nevoie specialistii de aliniatul,,c” pentru ca un primar jurist se pricepe si la receptia unor lucrari de constructii si modernizari.Eu cred,vorba aia, ca e cel mai bun jurist dintre constructori si cel mai bun constructor dintre juristi.Lasand gluma la o parte, cred ca primarul este de fapt e un ipocrit care vrea sa ia fata prostilor prin ,,harnicia”afisata…si apoi ne miram ca se darama totul in jurul nostru si fiecare primar care vine, face cam doar atat,pune borduri,asfalteaza .

  14. y Răspunde

    @Rodica, eu numai nu înțeleg de ce nu au fost demolate coșmeliile alea de pe cele două margini și reconstruite după cerințe noi? Nu cred că cei care desfășoară activități economice acolo erau împotrivă. Acum arată aiurea construcția nouă și coșmeliile vechi de pe laturi. Părerea mea. Probabil celor de la urbanism le place. Plus nu văd cum s-a rezolvat problema spinoasă a parcării în zonă pentru că e un calvar. Cu această ocazie se putea ataca și această problemă sau măcar încerca. Ca să nu spun că acele crăpături în beton pe care le-a pictat primarul așa sârguincios și caraghios cu sprayul color se datorează mai mult ca sigur lipsei plasei de dedesubt care are rolul exact de a împiedica apariția crăpăturilor. Se pune problema ce face dirigintele de șantier și ce face cel care supraveghează lucrarea din partea primăriei. Sunt procese verbale de semnat inclusiv pentru lucrări ascunse. Acum ce va face? Sparge tot și toarnă din nou? Mă îndoiesc. Dar cine sunt eu? Doar un biet inginer care răcește gura. Degeaba. Bine că avem de cheltuit banii aiurea apoi ne plângem că mai trebuie făcute asta, aia șamd. La astfel de lucrări stai frate pe capul muncitorului că altfel asta va fi rezultatul! Experiență proprie dar nu cred că am zis ceva nou.

    • Rodica Răspunde

      Ce-ti zic eu ca ne racim gura de pomana ….? Avem o satisfactie macar , ca – poate- pe unii-i ….deranjam cu postarile noastre ( ma refer la cei din clasa politica) . Atat , nimic mai mult . Romania lucrului bine facut ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.