Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

A început centralizarea numărului de bovine și a problemelor crescătorilor de animale

Zilele trecute a început operațiunea Asociației  pentru Dezvoltare Rurală și Agricultură Partium care prevede ca în decursul următoarelor luni să se centralizeze numărul de bovine în județul Satu Mare și în același timp, fermierii vor fi întrebați despre greutățile pe care le întâmpină în cursul activității lor. Scopul programului este întocmirea unei baze de date cuprinzătoare care să facă mult mai vizibilă localizarea și dificultățile specifice zonelor în parte. Urmărind acest centralizator, membrii asociației îi vor putea ajuta mult mai ușor pe fermieri.

,,De foarte mult timp, crescătorii de bovine au fost neglijați, nu au fost ținuți la curent cu cele mai noi informații, nu au avut niciun forum la care să își poată dezbate problemele sau să își împărtășească experiențele. Suntem hotărâți să schimbăm acest lucru!”, a declarat Magyar Lóránd, coordonatorul proiectului operat de asociație.

Membrii comisiei au contactat deja câțiva fermieri, iar în cursul lunilor de iarnă, la vizitarea fermelor vor fi invitați și fermierii pentru a reuși să contureze o imagine cât mai amplă despre problemele întâmpinate de crescătorii de bovine. Crescătorii de animale vor avea posibilitatea de a completa un formular în care își pot prezenta problemele consilierilor rurali.

Studiul va examina, de asemenea, disponibilitatea crescătorilor de bovine sătmăreni cu privire la înființarea unei cooperative. Cooperativa, ca unitate economică, prezintă una dintre posibilitățile de supraviețuire a crescătorilor privați, deoarece pentru a ține prețurile sub control, este nevoie de colaborare și înțelegere comună. Organizarea vânzărilor este, de asemenea, o sarcină foarte complexă, ea cuprinde și activități de marketing, editarea și publicarea anunțurilor pe diferite canale, respectiv interacțiunea eficientă dintre vânzător și cumpărător. În plus, bovinele de rase și vârste diferite trebuie adaptate la cererile cumpărătorilor. Sunt nenumărate exemple pozitive în zonă cu privire la pre-planificare și vânzare comună.

În urma sondajului, membrii asociației ar prezenta exemple de aplicat fermierilor locali în speranța creșterii numărului acestora în județul Satu Mare.

Pe lângă județul Satu Mare, membrii proiectului vor lucra și în județele Bihor, Sălaj și Maramureș reușind astfel să o întocmească o situație mult mai amplă a situației actuale a creșterii bovinelor în zona Partium.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați direct membrii comisiei proiectului la numărul de telefon 0728976993 sau pe adresa [email protected].

 

Un comentariu

  1. TEGZES MONICA Răspunde

    Va asteptam si in zona noastra-comuna Tiream.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.