Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Asociația Municipiilor, către noul Guvern: puneți capăt „jecmănirii” municipiilor

Asociația Municipiilor din România a transmis noului Guvern să pună capăt ”jecmănirii” municipiilor practicată de guvernele din ultimii 3 ani.

Scrisoare către noul premier al României, Ludovic Orban:

12 comentarii

  1. Zi-le d-l Geo Răspunde

    Va rugam sa lasati si la municipii cite un ban de salarii si buget de sifonat. Nu de alta, ca noi cetatetii ne rugam de 30 DE ANI (nu de 3 ani) de “municipiu” sa nu ne mai “jecmaneasca” si poate, poate se indura de noi !!!!

  2. dan tordoi Răspunde

    Adica sa se reduca numarul de angajati frecatori de menta, prin birouri obscure, mereu plecati pe teren ( a se intelege la lucrarile proprii)? Si cumva sa se reduca salariile in primarie, asta a vrut GK sa spuna?

  3. mihail al II-lea Răspunde

    Am inteles scrisoarea!Dar poza lui herr gaborila,ce cauta acolo?Prostalaul asta nu a facut decat sa se planga mereu de fondurile guvernamentale.Nu a spus niciodata cate a atras el pentru primarie.Proiecte sute,realizate zero.Fum,Gabore,fum…Chestia-i de care fum?Ce zici,stim ceva?Dar e al nostru…

  4. y Răspunde

    Am zis că nu mă mai bag în mocirla denumită politică, dar …….
    1. Lumea vede totuși cine este marele președinte al acestei asociații??? Negoiță????
    2. După cum aduc aminte actualul primar cu ocazia măririi salariilor din sistemul bugetar a zis că va promova meritocrația și dacă e cazul va da afară incompetenții de la primărie. Voi ați auzit ceva în acest sens?
    3. Administrația locală prin definiție trebuie să se descurce cu un buget anume și să-l gestioneze în interesul cetățenilor. NU ÎN INTERESUL UNOR GRUPURI MAI MICI SAU MAI MARI CU POTENȚĂ FINANCIARĂ SAU POLITICĂ. Nu cred că trebuie să vă dau exemple la ce mă gândeam, din păcate sunt prea multe.
    4. Va veni la anul darea de seamă contabilă denumită altfel și alegeri locale 20-20 și vom vedea dacă mai ține la sătmăreni faza cu moștenirea odioasă a lui Coica. Am văzut borduri cu nemiluita, piste cu bițigli care nu duc nicăieri, nu suntem în stare să reabilităm ca lumea podul Decebal, de strada Goga nici nu mai vorbesc etc., etc. Parcări noi practic zero, dar tragem dungi albe și inventăm locuri de parcare ca să avem de unde jecmăni boborul. Apoi aflu că banii intră la ADP care din acești bani de parcare reabilitează piețele. De parcări nu avem nevoie? Câte parcări noi s-au realizat la piața mică recent reabilitată unde este un dezastru zilnic? Sunt lucruri care puteau fi făcute dar din păcate văd că în continuare este foarte mare inerția aparatului birocratic.
    5. Față de mandatului lui Coica, da, este infinit mai bine, dar suntem foarte mult rămași în urmă și față de celelelte orașe din zonă. Nu ne permitem întârzieri.
    Aș avea totuși o întrebare.
    Deja de mai bine de două luni a trecut termenul până la care trebuiau depuse pe SICAP ofertele pentru realizarea atât de necesarului pod 3 de la ștrand !!! E liniște totală. Nu a depus nimeni nimic? Întreb pentru un prieten. Sau se consideră că nu este o informație de interes public??? Sau nu avem cu ce să ne fălim???
    PS. Am mai zis acum câțiva ani. Primarul ar putea să meargă să ia notițe de la colegul din Baia Mare sau Oradea. Că se descurcă mai bine. Nu e o rușine să întrebi.

  5. Zile d-l Geo Răspunde

    Daca vrei sa te dai cu tranvaiul si cu masina electrica ca in Cluj ….. voteaza Boc, nu gaborel …ca nu stau banii la el !!

  6. Altu Răspunde

    Bun,v-a luat Mulguta cu trecerea contribuțiilor la angajat,dar voi din primării care v-ați dat salarii nesimțite nu jefuiți poporul? Ce zici?

  7. cityzen Răspunde

    dacă Robert Negoiță a redactat adresa, de ce e postată fotografia lui Gabor de Satu Mare, pentru că nu are el capacitatea de a redacta o astfel de adresă!!!!!!!!

  8. Mae Răspunde

    Gabor omul lui tarr ,și a lui Orban ….bă Treziți-vă ,se spală

  9. JECMANITUL Răspunde

    RUSINE domnule primar si tuturor consilierilor locali. Si voi ma jecmaniti de 29 de ani. Am un apartament cumparat pe firma si platesc impozit intr-un an cat vecinii mei in 20 de ani pentru aceasi suprafata. Asta nu e jecmaneala domnule primar ? Stiu ca e furt legal asa cum se practica numai in Romania dar e strigator la cer. Cu ce sprijiniti mediul privat ca nici macar loc de parcare nu mi-ati oferit. Ati hotarat impreuna cu consilierii locali sa acordati locuri rezervate mai intai persoanelor fizice si numai daca raman locuri libere ( niciodata nu raman pentru ca nu sunt suficiente ) atunci le dati si celor care au un sediu de firma intr-un apartament. Asta nu este cumva discriminare ? Cei care au un apartament pe numele firmei intr-un cartier si platesc impozite de 20 de ori mai mari decat vecinii lor unde sa parcheze domnule primar si domnilor consilieri ?

  10. angela Răspunde

    Mi ar fi plăcut ca aceste comentarii să se refere strict la conţinutul acestei scrisori care indiferent de păcatele celui care o semnează atinge aspecte strict la obiect cum se spune scurt , clar şi concis . Că sunt multe de făcut este clar pt.toată lumea dar faţă de acum câţiva ani când în Satu Mare nu se mişca nimic acum lucrurile s au mai schimbat în bine . Indiferent de cine a început proiectele .cine le a terminat şi cine a tăiat panglica toţi trebuie să fie încurajaţi ca să continue aceste lucruri bune. Iar dacă îi criticăm să dăm dovadă de bun simţ şi să nu jignim ,să nu folosim cuvinte obscene . În rest trebuie să recunoaştem că indiferent de culoarea politică de la vârf dacă nu munceşti nu ai ce pune în farfurie cum se mai spune Dumnezeu îţi dă de mâncare dar nu ţi pune în traistă. Doamne ajută.

    • y Răspunde

      Cum am specificat mai sus mie mi-ar fi plăcut dacă eram informați despre unele aspecte privind podul 3 pentru că este o investiție care deja ne arde și este liniște deplină în jur. Dacă nu a depus nimeni o ofertă să știe tot omul pentru că altfel nu avem de unde să știm. Din postarea unora cred că vă dați seama că nu toți suntem câștigați chiar la loz în plic și știm cam cu ce se mănâncă administrația publică. Comentariul meu s-a dorit a fi constructiv. Cine s-a supărat înseamnă că e prea sensibil. Și da, este spre bine față de mandatul Coica. Dar nu trebuie să ne complacem în această postură. O zi bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.