Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Când se schimbă prefecţii, subprefecţii şi directorii instituţiilor. Ludovic Orban a făcut anunţul

Când se schimbă prefecţii, subprefecţii şi directorii instituţiilor. Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară, la Piteşti, că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în timpul guvernării anterioare vor fi schimbaţi după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit Agerpres.

“Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecţii, imediat ne-ar fi acuzat (…). Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor”, a spus Orban în cadrul unei întâlniri cu membrii organizaţiei PNL Argeş.

“Pe de altă parte, prefectul e reprezentantul guvernului în fiecare judeţ, nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai ştiu eu ce pesedist (…). Ei, dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte guvernul PNL şi al opoziţiei în judeţ. (…) Încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta”, a adăugat premierul.

El a anunţat că vor avea loc schimbări şi la conducerile instituţiilor din judeţe, dar a subliniat că toate funcţiile trebuie să fie ocupate de oameni competenţi, în mod transparent.

“În privinţa celorlalte instituţii care funcţionează la nivel judeţean, v-o spun foarte clar, ‘depesedizarea’ e necesară, dar pe de altă parte, înlocuirea lor nu trebuie să se facă pe alte criterii decât de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a poziţiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcţiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni”, a precizat Ludovic Orban.

***

Pentru a fi la curent tot timpul cu ştirile PortalSM,  vă invităm să urmăriţi şi pagina noastră de Facebook.

9 comentarii

  1. IBIS Răspunde

    Decât prefectul Filip Darius, care este o nulitate din toate punctele de vedere, mai bine altcineva. PSD-ul a pierdut voturi și v-a pierde încontinuare, prin faptul că a numit de-a lungul vremii în posturi de conducere, doar nulități, oameni care nici profesional, nici managerial nu sunt potriviți, mai sunt și excepții bineînțeles.

  2. x-ulescu Răspunde

    aici a gresit PSD-ul ..trebuia sa schimbe tot cand avea 70 % ..dar sper sa tina minte cand vor veni din nou la guvernare

    • x-ulescu Răspunde

      Am inteles de la vecinul ca astazi voi primi cadou o placuta de inmatriculare second hand adus direct din Suedia. Nu am priceput exact de ce. Astept cu nerabdare!

  3. IBIS Răspunde

    PSD-ul a jucat după interesul liderilor locali și centrali, după interesele lor. Pe unii deși nu erau membrii PSD i-au menținut pe funcții, iar din partid au pus nulități pe funcții tot la interesul liderilor locali și centrali. După alegerile prezidențiale și la anul, locale trebuie sa plece toți, atât cei de la municipiu cât și cei de la județ. Toată lumea demisia. PSD-ul are și oameni valoroși. Momentan la conducere sunt toate nulitățile și hoții cu excepții bineînțeles.

  4. Nichita Răspunde

    darius filip? un papagal pesedist care acum e foarte trist si resemnat. fix pix

  5. Dragnea Răspunde

    Am să vă rog, să vă obișnuiți fără psd.
    Acest partid se stinge.
    Noapte bună!

    • Iștvan Răspunde

      Nu incerca pentru ca te va lua damblaua cind te vei trezi…
      NU MOR CAII CAND VOR CAINIi……Dragule

    • Iștvan Răspunde

      Nu incerca pentru ca te va lua damblaua cind te vei trezi…
      NU MOR CAII CAND VOR CAINIi……Dragnule

      • Iștvan Răspunde

        Din postările anterioare se poate observa cu ușurință că iar nu mi-am luat pastilele. Ba mă cred ungur, ba mă repet. Nu mă băgați de seamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.