Ultima actualizare: azi, 11:05
Locale

Cod Roșu în Vama Petea! Poliția maghiară nu are personal suplimentar

Cod roșu în Vama Petea, după ridicarea restricțiilor pe teritoriul Ungariei. Șoferii de TIR care vor să iasă din țară sunt nevoiți să stea la coadă mai bine de 150 de minute, însă Poliția de Frontieră promite să ia măsuri pentru a fluidiza traficul.

,,Ca urmare a faptului că, în data de 01.11.2019, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, deoarece s-a celebrat „Ziua Tuturor Sfinţilor”, dar şi datorită restricţiilor de trafic de la sfârşitul săptămânii (03.11.2019), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună, ceea ce a determinat o creştere a timpului de asteptare pentru acest tip de mijloace de transport”, anunță Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră spun însă că traficul este îngreunat în special din cauza Poliției Ungare, ce nu a alocat personal suplimentar.

,,Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Menţionăm faptul că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autoritățile ungare.”

De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 03.11.2019, ora 23.00, ora României), prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, aflat pe raza judeţului Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 300 automarfare, din care aproximativ 250 numai pe sensul de ieşire din ţară. Timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-3 minute/camion.

Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.