Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Controale DSVSA în județ: nereguli în pizzerii, baruri și fast-food-uri. Sancțiuni de peste 3.500 lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru  Siguranța Alimentelor (DSVSA)  Satu Mare au realizat, în perioada 25 – 31 octombrie, 87 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 10 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 3.600 lei.

Unitățile sancționate:

  • O pizzerie din Tășnad, cu 1.200 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de comercializare și depozitare;

 

  • Un bar din Tășnad, cu 1.200 de lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare;

 

  • Un fast-food din Satu Mare, sancționat tot cu 1.200 de lei pentru pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat 7 avertismente unor comercianți de produse lactate, legume și fructe din piețele agroalimentare din Satu Mare și Tășnad. Au mai fost verificate până la această dată 3 cantine școlare și preșcolare, 7 chioșcuri alimentare și magazine de incintă școlară, precum și o unitate tip catering care asigură hrana pentru unitățile de învățământ.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

4 comentarii

  1. cityzen Răspunde

    DSV SM la Daniel nu va duceti în control, că văașteaptă cu paine, covrigei și plăcinte!!!!!!!!!!!

  2. Rodica Răspunde

    De tot rasul amenzile astea ; unde mai pui si faptul ca daca sunt achitate în termen ( am înteles bine ca acum au 15 zile ? ) se achita doar jumatate ! Astea sunt controale ? Poate pentru fraieri , ca tare m-as mira în tot judetul doar atatea nereguli sa se gaseasca pe alimentatie ……. . Si-apoi cum sunt si plafoanele astea de amenzi ? Pe unu- l amendezi pentru neetichetare corespunzatoare cu aceeasi suma pe care i-o aplici unuia care-ti pune viata în pericol , datorita conditiilor de depozitare si pastrare neconforme ? Interesant se interpreteaza legislatia de catre unii …., tocmai aceia care trebuie s-o cunoasca si s-o aplice ad literam !

  3. Marin Răspunde

    Stimată și scumpa mea Rodica, m-am trezit cu gândul la nurii tăi. Sunt convins că ai interzice comercializarea brânzeturilor de gen Roquefort, Gorgonzola, Blue d’Auvergne, Stilton, Cabrales, numai pentru faptul că sunt mucegăite și au arome tari, tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.