Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

McDonald’s angajează srilankezi în toate restaurantele. Vin și la Satu Mare

Lantul de restaurante fast-food McDonald’s va angaja, incepand de anul viitor, 30 de cetățeni din Sri Lanka. Acestia fac parte dintr-un proiect pilot, la care compania apeleaza, in contextul deficitului de forta de munca din Romania, titrează wall-street.ro.

Astfel, mai mulți srilankezi vor ajunge și la noul McDonald’s din municipiul Satu Mare, restaurant ce își va deschide porțile la sfârșitul lunii decembrie.

,,Aducem srilankezi. Avem un proiect in derulare, sunt in selectie si vor incepe sa lucreze incepand cu luna ianuarie. Incepem cu un pilon test, invatam si noi, ne obisnuim cu ei, ei cu noi. Aducem initial 30 de persoane, insa planificam sa continuam”, a declarat pentru wall-street.ro Irina Ignatescu, director de resurse umane in cadrul McDonald`s.

Pentru selectia acestora, echipa de HR din Romania a mers personal in Sri Lanka. Angajatii din Sri Lanka vor lucra cu un contract pe perioada determinata de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Pe langa salariu, angajatilor srilankezi li se va asigura si cazarea in Romania.

,,Da, sunt costuri mari, dar, pe de alta parte, si nevoia de a avea oameni in restaurante este mare. Este mare pierderea si atunci cand iei un om, il formezi, ca dupa 2-5 luni sa il pierzi”, a mai precizat reprezentatul McDonald`s.

Acesta a adaugat ca srilankezii vor putea fi vazuti prima data in restaurantele din Romania la finalul lunii ianuarie 2020.

Reamintim că McDonald’s-ul de pe Drumul Careiului se construiește în timp record. Termenul de finalizare este de două luni, ceea ce înseamnă că sătmărenii vor putea gusta din celebrii burgeri în chiar debutul Sărbătorilor de iarnă. Lucrările la McDonald’s-ul din parcarea celor de la Kaufland au început în forță, iar fundația a fost deja săpată. Dacă totul va decurge conform planului, noul restaurant își va deschide porțile în data de 24 decembrie.

16 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Mda,la români le da 2000 Ron , sumă în care sunt incluse tichetele și alte beneficii,deci salariul o fi undeva la 1500 Ron. Iar la ăia salariul mediu pe economie plus cazare,plus transport,deci undeva la 1000euro. Atunci ne mirăm că românii pleacă din țară. Până statul nu pune piciorul în prag și pune capăt acestei bătăi de joc la adresa muncitorilor din privat,nu va fi bine in țară. Dar din păcate,statul e interesat doar de bugetari,pe restul îi tratează ca fiind sclavi lor.

    • Statu Răspunde

      Nu fi prost, singurul care ti-a purtat de grija in ultimii ani a fost statul, ala de care te lamentezi ca ineptul! Cine dracu’ a impus cresterea salariilor minime, obligandu-i pe angajatori sa va dea salarii mai mari?! Patronii?! Incredibil cata ignoranta si prostie! Stati ca oile si va lamentati ca statul nu are grija de voi, dar sunteti toti mucles cand vine vorba de angajatorii care va folosesc ca pe sclavi! Du-te de voteaza cu Werner&Co. si vei vedea tu prosperitate de o sa-ti iasă pe nas! Vei lucra si sambetele tot pe bani de nimic si vei chitai de foame! Incredibil domnule cat esti de orb!

  2. Dragnea Răspunde

    Aceasta regulă cu salariu mai mare pt imigranți, este elaborată, tot de statul român (psd)
    Așa ca noi plecăm spre vest, cum si cei din est tot inspre vest trag. Prin urmare pt ei, vestul este in Ro.
    Deci?

    • werner Răspunde

      datorita mie aveti mc donalds !! nici asa nu va convine, veti fi domni .o sa aveti unde cheltui salariile mari date de guvenu meu (pnl) si nu o sa mai trebuiasca sa spalati tot voi vasele !! in special aia de la privat unde le vom mari cu 110 %

  3. y Răspunde

    Adică să le mulțumim că ne aduc toate porkăriile și nici măcar nu angajează personal loco??? Atunci unde-i
    dezvoltarea? În buzunarul lor? Dar dacă tot aduc srilankezi de ce nu și patagonezi sau niște bușimani sau pigmei? Uite, pigmeii sunt și mai practici că sunt mici și mănâncă mai puțin și lejer încap doi într-un pat! Drept vorbind și srilankezii sunt mai mici de statură, au fost totuși practici. V-aș dori faliment dulce dar din păcate sunt destui care vor cumpăra produsele lor. Apoi peste ani vor vedea efectele. Mâncare de plastic, it’s fantastic!!!

  4. realist Răspunde

    Mai oameni buni, eu nu va inteleg.
    Nu va obliga nimeni sa mancati la KFC, Mc sau la impinge tava in Carrefour. Fiecare e liber sa aleaga daca vrea sa manance sau nu dintr-un loc anume. Daca ei vor sa se indoape cu junk de la Mc e fix problema lor. Ori nu sunt suficient de bine informati, ori ii doare undeva de ce baga in ei. Lasati oamenii sa aiba cat mai multe variante de a alege..

  5. cârcotaş Răspunde

    Sănătatea populaţiei intră în sarcina statului atât ca prevenţie cât şi costuri. Educaţia în acest sens, la fel. ,,Libertatea” unora de-a alege ce bagă la ghiozdan este şi treaba mea pt. că obezitatea lor mă costă şi pe mine. Aduc srilankezi pt. că rezistă mai bine la exploatare iar abandonul serviciului e mai puţin probabil.

    • realist Răspunde

      Pai statul isi “face treaba”, nu vezi? Aparent aceste lanturi de fast food respecta toate normele in vigoare. Bine, mai gasim gheata cu fecale dar asta e alta mancare de peste. Sa lasam statul sa isi faca “treaba”.
      Exagerezi un pic cand spui ca te costa pe tine obezitatea celor care baga la ghiozdan. Lasa-i sa bage ca nu baga din banii tai, iar costuri colaterale nu vor fi atat cat sa te afecteze pe tine ca si individ.
      Da, aduc srilankezi, vietnamezi etc pt ca ai nostri sunt plecati la pus faianta in Anglea, Italea, si nu mai are cine sa te serveasca cu un McPuisor.

      • y Răspunde

        Din cauza obezității și a consumului de junk food foarte ușor te pricopsești cu diabet. Tratamentul pentru diabet de tip 2 cu ameliorarea efectelor colaterale costă între 250-450 RON pe lună, depinde de caz. Deci plătim cu toții. Și sunt mii, zeci de mii numai în Satu Mare care știu despre ei că-s bolnavi și se tratează. Încă pe atâta habar n-au de boală. Eu zic că-i mai ieftin să mănânci aproximativ sănătos decât să mănânci porcării apoi nu mai știi cum să ieși din mocirlă și cheltui o avere să-ți revii. Că de vindecat nu mai poate fi vorba. Gata. Bineînțeles nu mai poți lucra deci îngroși echipa pensionarilor pe boală. Când intri în clubul select nu mai e ieșire mai ales în orașul ăsta.

      • Altu Răspunde

        Ar mai fi cine să te servească dar nu pe salarii de mizerie. De curiozitate uită-te pe olx la locuri de muncă și vezi oferta salarială. Și te muncesc ,nu freci manganul,nu ai sărbători,duminici, concediu etc. Și pt ce , să își umple alții burdihanul. Să de-a faliment toți cei care oferă salarii de mizerie

  6. realist Răspunde

    Tripadvisor zice asa:
    No Pardon Pub, Villa Class, Le pettit Naples, The Dome, K10, Capricci, City Bistro etc.

    • y Răspunde

      Dacă ar fi adevărat ar fi bine. Acolo e cât de cât bine dar știu eu de ce afirm că atenție mare. Eu prefer să mănânc acasă, îs pățit rău, toxiinfecție de toată frumusețea. Unul din cei enumerați mai sus era în culpă. Tripadvisor nu e DSVSA și nici control de calitate. Ei reproduc părerea consumatorului care e mulțumit cu asemenea meniuri. Nu avem pretenția calității. Nu vorbesc de rețete super-elevate cu stele Michelin ci de mâncare de calitate făcută din materie primă de calitate. Aici e problema.

  7. Avut Răspunde

    Foarte bine. Romanul mai bine sta acasa pt ajutor social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.