Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Criminaliștii au prelevat probe din fântâna posibil intoxicată. Se așteaptă verdictul de la București

Poliția a deschis o anchetă în cazul apei posibil toxice din fântâna care se află în comuna Călinești-Oaș, județul Satu Mare. Criminaliștii au prelevat, astăzi, probe pe care le-au trimis la un laborator din București, urmând ca zilele următoare să fie dat un verdict, au aflat reporterii PortalSM.

Primarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, a spus pentru reporterii PortalSM că fântâna se află pe marginea drumul, la 300 de metri de case, riscul fiind, astfel, mare. Acesta a precizat că substanța aflată în fântână a fost vărsată inclusiv pe șosea, în apropierea caselor.

Nimeni nu a putut să spună până acum despre ce substanță este vorba. Ar putea fi una inofensivă, însă până la aflarea verdictului, autoritățile rămân în alertă, putând fi vorba despre o mână criminală care ar fi pus în mod intenționat o substanță toxică în apă.

Reamintim că locuitorii comunei Călinești sunt în alertă din această dimineață, când au aflat că o substanță posibil toxică a fost aruncată într-o fântână publică.

Primarul localității a fost cel care a tras primul un semnal de alarmă.

,,O substanță cel puțin la prima vedere toxică a fost aruncată în fântâna de la mal de unde mai mulți oameni beau apa de acolo, consumă și părinții mei. Se vor preleva probe pentru a se stabili dacă e ceva toxic!”, a anunțat, dimineață, primarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc.

Este vorba despre o fântână  din care preiau apă o mare parte din cetățenii din localității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.