Ultima actualizare: ieri, 23:39
Locale

DSVSA Satu Mare: Au fost stinse încă 21 de focare de pestă porcină africană

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, informează că în data de 08.11.2019 au fost stinse încă 21 focare de Pestă Porcină Africană din localitățile Bercu Nou, Porumbești, Mesteacăn, Halmeu, Cidreag, și Valea Seacă. De la începutul anului în județul Satu Mare au fost stinse 54 focare de boală în 14 localități.

Pe raza județului Satu Mare, mai există un singur focar de pestă porcină africană, într-o exploatație non profesională din localitatea Bolda, unde au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte exploatații non profesionale din localitate.

DSVSA Satu Mare solicită în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse și întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave, generate de apariția ei.

Sursa: DSVSA Satu Mare

 

Un comentariu

  1. Românul Hoț Răspunde

    Efectul PSD a lovit mai multe localități din județ care a suferit o mutație genetică și au trecut la ProRomania vezi cazul de la Odoreu unde primarul a cumpărat terenuri și Conacul e al lui deja , unde putea fi construit ori un cămin de copii sau un azil de bătrâni. Odată cu alegerile prezidențiale se va curata și pesta Pesedistă și Pontistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.