Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

VIDEO. Exproprierile pentru terenurile de pe Centură, plătite până la finalul anului viitor

Exproprierile pentru terenurile de pe Centura municipiului Satu Mare vor fi plătite până la finalul anului viitor. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizată sediul la Primăriei municipiului Satu Mare.

Șeful Departamentului de Exproprieri din cadrul Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ion Cupanache, a spus că exproprierile pentru terenurile de pe Centură vor fi plătite până la finalul anului 2020, totalul despăgubirilor ajungând la 18 milioane lei.

,,A fost declanșată procedura de expropriere numai că ne-am blocat în procedura de achiziție publică privind atribuirea unui contract de servicii în vederea realizării documentațiilor cadastrale. A fost lansată licitația în mai multe rânduri, au fost momente când nu s-a prezentat nimeni, momente când a fost contestată licitația. Până la urmă, a fost semnat contractul. Acum începe procedura de realizare a documentațiilor cadastrale și vom vedea cât va dura. După ce se va emite și hotărârea de despăgubire, sumele consemnate vor fi deblocate. Nu vrem să înaintăm o dată destul de optimistă, dar până la sfârșitul anului viitor credem că toate persoanele expropriate vor fi despăgubite”, a declarat Ion Cupanache, șeful Departamentului de Exproprieri din cadrul CNAIR.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că întreaga investiție a început să prindă contur.

,,Suntem în permanență în legătură cu investiția Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, deja întreaga investiție și chiar și podul peste râul Someș prind contur și se vede că se avansează într-un ritm destul de bun”, a declarat edilul-șef al Sătmarului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.