Ultima actualizare: azi, 11:50

Locale

Familia sătmăreanului ucis în Jakarta cere efectuarea unei autopsii. Mari semne de întrebare

Familia sătmăreanului ucis în Jakarta, Vasile Solomeş, cere efectuarea unei autopsii. Avocatul familiei se află în Jakarta şi face demersuri pentru efectuarea autopsiei şi repatrierea trupului acestuia.

Apropiaţii familiei se plâng de lipsa unei intervenţii din partea Ambasadei României. Avocatul solicită efectuarea autopsiei pentru a se clarifica toate aspectele. Poliţia indoneziană a precizat că l-au împuşcat pe acesta întrucât ar fi pus mâna pe o armă a unui poliţist, însă exită informaţii potrivit cărora Vasile Solomeş doar a vociferat, astfel că acțiunea poliţiştilor a fost dispropoționată.

Momentul în care sătmăreanul Vasile Solomeș, din județul Satu Mare, este prins și împușcat de polițiștii din Jakarta, a fost suprins pe camerele de supraveghere.

În imagini se poate vedea cum sătmăreanul este alergat de poliţiştii care în încercarea de a-l opri îl împuşca. Fugarul cade la pământ, dar apoi se ridică şi încearcă iar să fugă, însă după alţi câţiva paşi se prăbuşeşte din nou.

Conform presei indoneziene, întreaga operaţiune de prindere a românilor a fost pusă la cale de poliţie după ce o bancă a reclamat faptul că din conturile a cel puţin 17 clienţi ar fi dispărut bani în mod subit. Ulterior, anchetatorii au descoperit mai multe dispozitive frauduloase de citire a cardurilor bancare instalate în câteva bancomate din capitala Jakarta. Ei au montat apoi o cameră video şi alte instrumente de supraveghere într-unul dintre sediile băncii, iar sâmbătă dimineaţă au constatat cum doi indivizi suspecţi au venit să verifice bancomatul.

În acel moment, poliţia a declanşat operaţiunea de prindere a celor doi.

Din cauza pierderii masive de sânge Vasile Solomeș în drum spre spital. Celălalt român a fost arestat. El a şi fost prezentat opiniei publice într-o conferinţă de presă organizată de Poliţia din Jakarta.

Oamenii legii din Indonezia au anunţat că românii au reuşit să fure prin această metodă 137 de milioane de rupii adică aproape 9.000 de euro. Autorităţile indoneziene sunt în legătură cu ambasada României pentru repatrierea sătmăreanului.

16 comentarii

  1. GB Răspunde

    Ultima secvență practic e dinaintea fugii și se vede clar că se bate cu polițiștii, ce naiba! Doar a vociferat??? În orice țară civilizată dacă ripostezi agresiv polițiștilor așa pățești. Sper ca și România să modifice legislația la nivelul acelor țări, cât de curând, ca infractorii să aibă și frică nu doar drepturi. Bravo și tot respectul polițiștilor din Jakarta!

    • Haak Răspunde

      Daca ne luam dupa video,Vasile este impuscat in timp ce fuge de gabori…ce amenintare apare pt politisti faptul de al impusca?
      Daca chiar nu avea un pistol in mana,si dupa cum se vede inainte sa fie impuscat ,el fugea,deci nu era o amenintare pt gabori….asta chiar este o executie,ce vb de lume civilizata cand vezi asa ceva.
      Si e impuscat in cap,deci nici decum impuscat sa fie oprit.
      Intr.o tara civilizata gaborul ala ajunge la puscarie 100%

    • Mata Răspunde

      Asa îți doresc ție la copii tăi și la toată familia ta, așa să-ți ajute Dumnezeu, cum te bucuri tu de răul altuia!!! Tragi în picior idiotule nu într-o zonă vitală, să mori în cele mai grele chinuri, fiu de cățea!!!

  2. apollo Răspunde

    chaak…..esti cumva un infractor? Ce nu pricepi? A fost somat,nu s-a supus somatiei,si si-a asumat riscurile…stiu in romanika se ratoia la politisti ,amenintari ( te omor,te tai,te distrug etc) vociferari,circ in toata regula…ca el are drepturi…din fericire sunt si tari unde cuvantul si increderea in politisti nu sunt puse sub semnul indoielii ca la noi! Sa nu ma intelegi gresit nu ma bucur de moartea nimanui dar daca frica de lege,implicit de politie ar exista cu siguranta am trai intr-un climat mai sigur…din pacate cu circa 150 de cartuse folosite de politie in cursul atentie…unui AN,ne complacem intr-un climat nesigur si periculos.

    • Marin Răspunde

      “A fost somat ,nu s-a supus somatiei”
      Nu ai dreptul sa ucizi daca nu e o amenintare reala pt viata(ai arma etc).
      Dar se vede clar ca incerca sa fuga,nicidecum sa puna viata primitivilor in pericol.
      Eu nu sunt pro infractori,dar trebuie sa platesti doar pt ceea ce faci.
      “Paguba 9000 euro” pai atunci daca am impusca pe toti cei ce fura 9000euro ar trebuii sa impuscam jumate romania.

      • ... Răspunde

        Acolo e o avere suma asta. Recent in Thailanda au omorat o femeie foarte bogata. Avere 33000 €. Eu zic sa terminam de rumegat stirea asta. Si-a cautat-o cu lumanarea. Avea multe din astea pe cap peste tot prin lume.

  3. ... Răspunde

    Pentru cei care îl apără pe defunctul suflet rebel am o întrebare. Cum se poate că celălalt în afară de niște ștampile vizibile pe față nu a fost împușcat? Cum a înțeles “stai” în indoneziană? Era unul care repede a tradus? Nu-l apărați. Dacă avea acte în regulă și nu un pașaport fals belgian acum era în viață dar la închisoare în SUA! A fost reținut în august în St. Louis pentru ceva identic și ulterior trimis pachet acasă. Deci se poate spune că și-a căutat beleaua cu lumânarea. Asta e. Nu cred că pe polițaii indonezieni îi preocupă în vreun fel justificarea forței. Este o țară majoritar musulmană și cam la începutul democrației. Au avut și ei o dictatură de dreapta multă vreme. Îi doare exact la trei metri lateral dreapta de ceva (vorba cuiva de aici) de mărunțișurile gen drepturile omului! Nu mergeți acolo, în afară de Bali nu e zonă pentru noi. Dar nu prea avem bani de Bali oricum.

  4. Bla bla Răspunde

    Este clar ca se sustrage arestarii,omul vroia sa scape…si l a costat viata…vai de sufletul mamei lui..

  5. Jurgut Laurentiu Răspunde

    A scapat Romania de un gunoi!

  6. apollo Răspunde

    Acolo politia are voie sa traga dupa ce te a somat;ce nu intelegeti? crede ti ca politia stia ca este vorba despre 9000 deeuro? sau ii interesa?E mult mai simplu;nu s-a supus somatiei…putea sa fure si un covrig…tot asta i se intampla..la noi trebuie somat de in felul urmator…stai…stai ca trag…apoi un foc in aer…apoi foc in picior…nerealist,imposibil de aplicat,de rasul curcilor cand poate ai de a face cu un infractor periculos! Pana savorbim de drepturile infractorilor ar trebui sa primeze drepturile cetatenilor onesti care muncesc si traiesc cinstit in respect cu drepturile si obligatiile cetatenesti.

    • haak Răspunde

      In articol se vorbeste ca politistii ii filau de ceva timp si stiau paguba.
      Cum se procedeaza in tara aia nu stiu,dar am dubii mari ca poti sa il impusti in cap pe unu ce vrea sa fuga,iar fapta ce au facut-o cei 2 nu e cu violenta.
      Iar la noi se procedeaza altfel din cauza ca suntem o tara civilizata,nu in lumea a treia…si iti garantez ca in orice tara din EU ,un astfel de comportament ar fi fost tras la raspundere pt abuz.Cei 2 romani au crezut,din pacate ,ca sunt intr.o tara civilizata,care nu te executa pt furt.

      • c-block Răspunde

        Eu nu știu ce tot rumegați atâta.
        Întrebare 1: Ce căuta individul acolo?
        Întrebare 2: Cum se poate că celălalt a rămas în viață?
        Întrebare 3: Cum se poate că nimeni nu se îngrădămește să meargă în țara asta practic la capătul lumii față de noi? În țările musulmane maaaare atenție cum și ce faci sau spui!
        Întrebarea 4: Cum se poate că de exemplu fostul șef de la CFR a trăit bine mersi acolo și cu greu a fost adus după ani buni de vacanță? Adică cel adus prin Sebi Ghiță și care era implicat într-o fraudă infinit mai mare.
        Întrebarea 5: Ce interes ai tu în treaba asta?

  7. Laura Răspunde

    Hahaha…..Trebuie sa ai un interes ca cineva sa-si exprime opinia?:))

    • c-block Răspunde

      Hotărâște-te odată cum te cheamă @haak sau @Laura. Din ultima postare îmi dau seama că scrii așa doar să te afli în treabă. Du-te și te plimbă!

  8. Hmm Răspunde

    Nu o lua asa in serios 😉 , sau pentru tine e o munca sa postezi aici? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.