Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

FILMUL EVENIMENTULUI. Polițistul zilei! Cum a salvat viața bătrânei aflate în pericol major

Un polițist, aflat în concediu medical, a prins în flagrant delict un bărbat care încerca să tâlhărească o femeie, de 64 de ani, în municipiul Satu Mare.

La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 20.50, comisar de poliție Pop Călin din cadrul Serviciului de Ordine Publică a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în timp ce se afla la plimbare cu soția sa, a intervenit să apere o femeie, de 64 de ani, din municipiul Satu Mare, care era victima unei tâlhării comisă de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Doba, pe care a reușit să îl imobilizeze și să îl rețină până la sosirea patrulei de ordine publică, la fața locului.

Gestul polițistului este cu atât mai mult plin de curaj și simț civic, cu cât acesta se află în concediu medical întrucât în urmă cu puțin timp a suferit o intervenție medicală pe cord, acest lucru însă nu l-a împiedicat să folosească forța fizică pentru a apăra viața unei sătmărence și pentru a imobiliza un infractor.

Experiența pe care polițistul a dobândit-o în cei aproape 27 de ani de când își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare a făcut ca și această misiune, ca multe altele la care a participat, să aibă un final pozitiv.

Persoana bănuită de tâlhărie a fost reținută pentru 24 de ore de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale a Poliției municipiului Satu Mare, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Ieri, 17 noiembrie a.c., în urma prezentării în fața instanței de judecată, Judecătoria Satu Mare a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că Pop Călin a fost desemnat poliţiştul zilei în România. Comisarul și-a riscat propria viață pentru o bătrânică iar colegii săi au dorit să îi mulțumească public. Deşi are cinci stenturi pe inimă, el a sărit să o apere pe bătrânică de tâlhar.

,,Polițistul zilei este comisar de poliție Pop Călin, ofițer specialist în cadrul Serviciului de Ordine Publică, dun cadrul I.P.J. Satu Mare În cursul serii trecute, în timp ce se deplasa pe stradă, cu soția, în Mun. Satu Mare, colegul meu a auzit strigătul de ajutor al unei femei. Deși se afla în covalescență după o intervenție medicală pe cord, auzind strigătele de ajutor, a trecut imediat la verificarea zonei, observând că o bătrână este agresată de un bărbat care intenționa să-i sustragă bunurile. Polițistul, care avea montate nu mai puțin de 5 stenturi, a reușit, după o luptă corp la corp, imobilizarea și reținerea tâlharului până la sosirea unei patrule de ordine publică. Tâlharul a fost eliberat în 2017 din penitenciar, unde ispășise o pedepasă pentru omor și fusese eliberat prin recursul compensatoriu. Gestul colegului meu este cu totul și cu totul special, mai ales că acesta se afla într-o stare fizică precară și, astfel, prin intervenția sa și-a pus propria viață în pericol. Felicitări! ?‍♂️???”, au scris colegii săi de la Poliţiştii au umor.

6 comentarii

  1. florin Răspunde

    FELICITARI SI MULTA SANATATE D-nul POP C. ! DE ASA POLITISTI AVEM NEVOIE !

  2. cetatean Răspunde

    RESPECT!!

  3. Norick Răspunde

    Eu zic ca sa i faceti statuie, direct.
    Dar ptr un salariu cat primesc acesti indivizi, ce ar trebui sa faca.
    Mancatori din banii statului.

    • Norick Răspunde

      Eu zic , sa folosesti un nickname propriu hombre. Cel fel de om (?) poti fi,,ca furi in halul asta ? Din care sat esti ma ?? Ma-ta nu te-a invatat ca nu-i frumos ? Sau ai fost alaptat de tata ??? 😛

      • Om Răspunde

        Nu numai ca e un hot de nickname-uri dar e si un frustrat sa vorbeasca ,,aiurea in tramvai”, de un om care face o fapta buna. Nu stiu cine ar fi sarit in ajutor, sa lupte cu un talhar, in conditiile in care multi dintre oameni trec nepasatori pe langa semenii lor aflati in nevoie, cu o intervenitie la inima, facuta cu cateva zile in urma. Dar, talharii isi iau apararea in diverse forme. Bravo, domnule Pop Calin pentru curaj si maniera in care v-ati descurcat. Cu atat mai mult cu cat, din intamplare, va cunosc si aveti toata stima mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.