Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

FOTO. Câine bolnav, purtat în cărucior. O poveste înduioșătoare despre prietenie

Fotograful clujean Dan Bodea a surprins în imagine o poveste înduioşătoare, întâlnită pe străzile Clujului, a prieteniei istorice dintre om şi câine, a afecţiunii invizibile care îi leagă dintotdeauna şi pentru totdeauna.
Câinele din imagine a suferit anul trecut un accident de maşină, când a avut o fractură deschisă la un picior, iar la piciorul de pe aceeaşi parte are probleme articulare din cauza vârstei şi nu se poate deplasa. De aceea, stăpânul său îl plimbă mereu într-un cărucior de copii.

Pentru aducere aminte, punctăm câteva cazuri celebre ale prieteniei dintre om şi câine.

În Japonia anilor 1925, profesorul Ueno Hidesaburo moare din cauza unei hemoragii cerebrale, iar în stația Shibuya, Hachiko, câinele său, l-a aşteptat 10 ani pe omul care l-a adoptat de când era un pui și care i-a oferit dragostea.

La fel a făcut şi câinele Fido, în Italia, în timpul celui de Al doilea război mondial. Fido fusese găsit rănit pe stradă de un muncitor italian, Soriani, care îl adoptă şi îl îngrijeşte până când stăpânul său moare în fabrica bombardată, iar câinele îi aşteaptă zilnic întoarcerea în staţia de autobuz.

Sursa text: PortalCJ

Un comentariu

  1. Gina Patachina Răspunde

    Ok,dar povestea cainelui din carucior de ce n-ati ma preluat-o de pe Presasm ??? :))))))))))))))-

    O clujeancă a spus întreaga poveste a cățelului: ”Din păcate, chiar este bolnav cățelul. A suferit anul trecut un accident de mașină din cauza căruia a avut o fractură deschisă la un membru posterior și probleme articulare la membrul anterior de pe aceiași parte. De atunci stăpânul îl poartă mai mereu în cărucior. Este un OM în adevăratul sens al cuvântului, și-a luat de-a dreptul pâinea de la gură pentru cățelul lui, pe care îl vede ca pe cel mai bun prieten al dânsului. E un om special și cățelul pe măsură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.