Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO. Câini vânduţi ilegal în Piaţa de Vechituri. Free Life va depune sesizări

Câini vânduţi ilegal în Piaţa de Vechituri. Reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor Free Life au efectuat astăzi o vizită în Piaţa de Vechituri şi au realizat fotografii pentru a demonstra acest lucru. Urmează ca aceştia să depună plângeri pentru a se lua măsuri.  

“Conform legii câinii fără valoare chinologică este obligatoriu să fie sterilizaţi, ceea ce înseamnă că aceşti căţeluşi nu trebuiau să se nască. Pe lângă asta, cei care sunt la piaţă nu au putut prezenta (cu mici excepţii) nici carnet de sănătate. Este interzisă vânzarea fără carnet de sănătate. Nu o data ni s-a întâmplat ca să culegem căţeluşi lăsaţi în piaţă în cutii, dupa terminarea programului, fiindca “stapanul”nu s-a mai obosit să-i ducă acasă, dacă tot nu i-a vândut. Comertul cu câini în piete sau alte locuri de genul asta trebuie interzis şi în Satu Mare. În Bucureşti este deja hotărâre de consiliu local care prevede interzicerea vânzării precum şi amenzile. Din pacate noi ca asociaţie nu avem dreptul acesta, doar autorităţile. În condiţiile în care nu se respectă legea în ceea ce priveşte sterilizarea şi nici nu se aplică de către cei în drept, vor exista tot timpul câini pe stradă”, au transmis reprezentanţii Free Life, pentru PortalSM.

Aceştia vor sesiza organele competente.

“Noi vom face o sesizare scrisă şi către Poliţie şi către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentur Siguranţa Alimentelor şi către Primaria Satu Mare să încerce să ia măsuri”, au mai transmis voluntarii Free Life.

FOTO: Câini vânduţi ilegal în Piaţa de Vechituri.

20 comentarii

  1. Andreea Răspunde

    E urgent ca autoritatile sa ia masuri!!

  2. Bahu Răspunde

    Iata sursa principala a cainilor abandonati , acuma as vrea sa-i vad comentand pe cei care ataca cu vehementa bietele animale nevinovate , chinuite de frig si foame . Acum au iesit la iveala responsabilii (unii) !

  3. y Răspunde

    @Bahu, știi foarte bine că sediul DSV este la o aruncare de băț de piața de vechituri. Medicii veterinari umblă regulat acolo la sectorul ăsta de piață. Refuz să cred că nu au observat până acum. De fapt nu cred că-i interesează sunt cu gândul pe la cabinetele lor private.

  4. Lacra Răspunde

    Cand vreți sa aplicați legea autorităților? Doriți sesizări la nivel mai înalt? Când o sa va faceți treaba pt care sunteți plătiți din banii noștri? Vegetați în birouri sa treacă 8 ore… ??

  5. Tangere Răspunde

    DSV a gasit totul in regula, cand s-au deplasat sa verifice. Primaria nu are osmeni care sa verifice daca legile microciparii si a sterilizarii sunt sau nu respectate de catre localnici detinatori de caini. Politistii nu cunoscnici ei legile… chiar si printre ei sunt care inmultesc intentionat sau din nepasare…
    Iar oamenii simpli?! Niste iresponsabili, habarnisti si revoltati cand le atragi atentia ca e ilegal ceea ce fac. Atunci despre ce vorbim?! De la cine sa asteptam ajutor?!

    • y Răspunde

      De fapt nu prea au aparate de citire a chipului. Pe lângă asta îi doare exact undeva. Instituțiile nu-și văd de treabă cum trebuie nici când e vorba de oameni. Este o vorbă printre bugetari:”Ei se prefac că ne plătesc, noi ne prefacem că lucrăm”. Revoltător este că după ce li s-au mărit salariile la majoritatea mentalitatea este la fel.

  6. Bahu Răspunde

    @y , ai dreptate dar stii ca pana ce oamenii nu vor intelege ca sterilizarea este modalitatea principala pentru contrastarea fenomenului de caini vagabonzi , vom intalni aceste specimene in piata , convinsi ca asa se face . Adaugam la asta indiferenta autoritatilor , si rezultatul este evident .

  7. y Răspunde

    @Bahu, eu și în momentul de față posed o femelă de beagle englezesc de 2 ani, cu vaccinurile la zi, chipată, sterilizată (nu are pedigree, dacă ceream și pedigreeul -pentru că avea- costa mai mult). Nu îmi bat joc de animale. Cei care vând puii în piață nu sunt iubitori de animale. Sunt comercianți și profitori. Sunt care din asta trăiesc. Sper că vor dispărea pentru că nu se mai poate. Trebuie reintrodus impozitul pe animale și amenzile pentru abandon aplicate drastic. Dar nu ajunge la nivel local pentru că dacă noi facem curat în oraș în scurt timp vor migra câinii vagabonzi de la țară în habitatul nou. Cred că știi ce s-a întâmplat în 2004 cu ocazia Olimpiadei de vară de la Atena.

  8. Norick Răspunde

    Fain poze , ce sa mai zic…. Cu ce aparat ati reusit sa faceti ? Cmena 8M-T43 ?? 😛 🙂

  9. Tibi Rozsa Răspunde

    @y
    Chipata, microcipata, chipuita. “O DUC LA CHIPUIT, LA CIPAT”
    Sh-apoi ce-i de facut, daca vor migra haulerii de la falu la varos? Trebe introdus impozitul pe animale? Nu pe oameni, cumva? Macar pe unii oameni? Sau impozit pe cap de motan? Patrimonial, nu, mai nene?
    Te aduni cumva sa scrii mai cu sens, mai cu noima, areopagule? Al lu’ PortalSM, adica?
    Sa-ti vedem, nene Batman, scoala din tine.

    Tibi

    • y Răspunde

      Stimați cititori. Ați asistat la ora de limba română contemporană predată de tov. prof. Tibi Rozsa! Să-i mulțumim!
      PS. În orice țară civilizată este impozit pe animale de companie. Așa măcar se evită ca vreo babă sclerozată să-și facă o colecție de câini și pisici prin casă că nu mai are loc de ei. Animalele de companie p0resupun și un comportament de măsură din partea proprietarilor. Încă și TU ai șanse să fii adoptat!!! Ai mare nevoie chiar dacă nu ți-ai dat încă seama.
      În rest n-am ce să-ți spun. Cu greu mi-am dat sema ce ai vrut să spui. Emoțiile, deh!!!

  10. Bahu Răspunde

    @y , un iubitor de animale nu merge la piata sa-si cumpere caine , ci se duce la adapostul cu caini abandonati si salveaza unul . Ei sunt inteligenti , cat un caine de rasa , dar mai ales recunoscatori ( crede-ma ca vorbesc in cunostinta de cauza ) . Am subliniat asta pentru a evidentia partea de vina a cumparatorilor , in acest comert trist .

    • y Răspunde

      Am luat și de la adăpost. Am mai postat asta. Și am avut probleme serioase cu câinele, mulți de acolo sunt stresați probabil éi din cauza înghesuielii. Al meu a avut niște fobii de-a dreptul ciudate. N-am reușit să-l dezvăț. Nu intru în detalii. Dar cât a stat la mine a avut viață bună. A murit acum 2 ani. Zorro îl chema, nume dat de Freelife. Ce am acum e de la crescător verificat, nu-i de la ócskasor.

  11. Tibi Rozsa Răspunde

    @y
    Ati asistat, n-ati asistat, asta foarte putin are insemnatate, stimate y.
    Yoy ca n-am zis bine, era de fapt “taxa” si nu “impozit” pe animale de companie, ceea ce e cu totul altceva, daca ma intelegi, maestro. De fapt tu ai zis, eu am reprodus, dar ne asumam amandoi dandanaua, nu? De cipat, cipatu-ti-ai cateaua, maister y? Da, cipatu-mi-am, zise y. Gratuit, mi-ai zis ca si eu am nevoie de a fi adoptat, ca am nevoie. Yoy, te rog frumos, nu-i nevoie de asemenea treburi. Doar nu suntem jakardele prin presa scrisa.
    Sh-amu la subiect: Io am un caine, tu ai un caine. Cipatzi, amadoi. Tu beagle, eu kopo, cu accent pe ultimul o. Ce nu ajunge la nivel local ca sa scapam de speculantii din piata? Trebe un HCL care sa reglementeze vanzarea de animale? Sau cum ai gandit matale? Ca legile sunt cum sunt, iar orice HCL trebe conceput in sensul de a nu eluda aceste legi, corect?
    Zi matale cum ar trebui reglementata problema, ca eu nu-s in stare sa-mi dau “cu seama”.
    Multzam, Tibi.

    • y Răspunde

      Nu trebuie nici un HCL nou. Este și trebuie aplicat. Dar asta presupune autorități care își fac treaba nu ca în cazul ursului de la Praid când dau cu stângu-n dreptu’. Nu mai trebuie reglementat doar aplicat. Dar asta presupune ca puliția locală să vadă. Deocamdată nu observă nici țigăncile țighi-țighi din piața Someș. Așa că ……

  12. Tibi Rozsa Răspunde

    Ya, era sa uit. Limba romana ce-o vorbim nu-i limba romana ce ne-o inghitim.
    Sau limba de animal ce-o mancam, tocanitza.

  13. Norick Răspunde

    Ajaj , ez jó buli lesz @y… 🙂 Kár , hogy itt nem lehet rajzolni… 😛

  14. obiectiv Răspunde

    @y tu care ai monopolizat internetul si comentariile ,,pricepandu-te”la absolut orice cum poti fi atat de redus mintal incat sa nu intelegi ca atata timp cat va exista cerere va exista si oferta…au fost amendate de multe ori tigancile de politia locala,le prinzi cu 2 pachete la ele,multe sunt si gravide (au drepturi,nu le porti stresa,ca pui viata fatului in pericol) ce-ai vrea sa faca politia locala care poate da DOAR AMENZI pe care oricum nu le platesc pe care oricum nu-i poti executa silit…Te tii de destept de om care cunoaste legile dar ori bubui de prostie ori esti rau intentionat…inclin spre a doua varianta,dar te rog scuteste-ne de ideile tale,,docte” esti doar un vierme mitoman,agasant si perseverent.

    • y Răspunde

      @Obiectiv cel subiectiv! Te las pe tine atunci să ne școlești. Am încercat multe la viața mea, nu mi-a fost rușine de muncă, de învățat și să încerc ceva nou. Acum spre 60 de ani fac a 3-a facultate. Nu am dormit în picioare toată viața mea cum fac mulți. Așa că de azi luminează-ne TU, te rugăm frumos! Iar dacă totuși mai scriu câteodată, să mă scuzi. Mai bine nu citi. Nu vreau să obosești.
      PS. Te rog să-mi indici totuși de unde ți-ai dat seama că aș fi vierme mitoman etc., etc. Și mai ales rău intenționat. Ce am spus le pot proba și din schimburile de păreri nu mi se pare că aș fi singur cu opinia mea. Din contră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.