Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Dezastru la Veneția. Zeci de români afectați după ce orașul a fost înghițit de apă

Este stare de dezastru la Veneția din cauza inundațiilor provocate de o maree, a doua cea mai gravă din istoria orașului-lagună. Orașul, destinație turistică pentru foarte mulți români, inclusiv sătmăreni, a fost înghițit de apă. Nivelul apei a ajuns la aproape doi metri, iar doi oameni și-au pierdut viața. În mijlocul apelor sunt zeci de români, care spun că nu au mai trăit așa ceva.

Totul s-a întâmplat în cursul nopții de marți spre miercuri, atunci când Veneția a fost afectată de cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani, obligând turiștii să caute adăpost în timp ce Piața San Marco a fost complet inundată. Sute de case au fost inundate, iar printre oamenii afectați se numără și români.

„Parterul a fost sub apă de aproape un metru înălţime, am pierdut tot ce era la parter. Pentru oamenii care locuiesc şi trăiesc, acest fenomen este traumatizant. Au fost afectate toate casele de la parter, magazinele, biserica San Marco. În jur de 80-90% din suprafaţa Veneţiei e acoperită de apă”, a declarat o româncă stabilită în Veneția, pentru Digi24.

Cizmele din cauciuc și pelerinele de ploaie sunt accesorii care nu trebuie să le lipsească oamenilor din Veneția. Piața San Marco se află scufundată în peste un metru de apă, în timp ce basilica aflată în imediata apropiere a fost inundată pentru a șasea oară în 1200 de ani. În cele mai aglomerate zone au fost montate podețe, pentru ca oamenii să poată circula. Veneția este unul dintre cele mai afectate orașe din lume de flux și de reflux.

Cea mai gravă maree din Veneția a avut loc în 1966, când nivelul apei în romanticul oraș din nordul Italiei a fost de 194 de centimetri.

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Sigur Dragnea e de vina ! de aia nu voteaza diaspora cu el !!

    • x-ulescu Răspunde

      Apa aia sunt lacrimile lui Dragnea din celula. Ar trebui imbuteliat si vandut la bani grei. Ca sa acopere gaura din buget facut de PSD. Gata, am rezolvat si bugetul pentru Orban!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.