Ultima actualizare: azi, 12:43

 

Locale

FOTO. Gabriel Leș a predat conducerea Ministerului Apărării. Mesaj la final de mandat

Fostul ministru al Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a declarat la final de mandat că a fost onorat de faptul că a reușit să contribuie la realizarea și avansarea unor proiecte de importanță strategică pentru România.

Gabriel Leș s-a prezentat astăzi, marți, 5 noiembrie la minister, acolo unde a avut loc ceremonia de preluare a mandatului de către fostul șef al Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă.

,,Ministerul Apărării Naționale este una dintre instituțiile care se confundă cu istoria și devenirea națiunii române. A fost o deosebită onoare să pot contribui din poziția de ministru la realizarea și avansarea unor proiecte de importanță strategică pentru țara noastră. Fie că vorbim despre întărirea posturii României în cadrul NATO, despre exercitarea cu succes a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, sau despre consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, am certitudinea ca Ministerul Apărării Naționale a contribuit din plin la sporirea profilului României în regiune și pe plan internațional.

Țin să mulțumesc echipei și tuturor colaboratorilor care mi-au fost alături în misiunea, deloc simplă, a ultimului an. Doresc, totodată, să le mulțumesc militarilor Armatei României pentru tot ceea ce fac pentru țară, aici, sau departe de casă. Profesionalismul și spiritul lor de sacrificiu au devenit o carte de vizită pentru România, iar în multiplele vizite externe efectuate am simțit din plin acest lucru.

Fiind al treilea an consecutiv de când armata primește o alocare de 2 procente din PIB, am putut iniția, din calitatea de secretar de stat, o serie de proiecte capitale pentru înzestrare. Am avut ulterior șansa să le pot aproba și demara în primul mandat de ministru, iar în exercițiul care tocmai s-a incheiat am putut asigura continuitate în edificarea acestor obiective esențiale pentru securitatea României.
Sper ca toate lucrurile bune și de substanță să fie continuate pentru că Armata are nevoie, și merită din plin, să-și îndeplinească misiunea în cele mai bune condiții.

Felicitări încă o dată tuturor celor care prin contribuția lor fac din Ministerul Apărării Naționale o instituție atât de respectată, intern și internațional.
Am predat astazi unei noi echipe onoranta responsabilitate a conducerii MApN. Mult succes!”

4 comentarii

 1. Helga Kisz Răspunde

  Cei din APIA Satu Mare il vor inapoi ca director

 2. y Răspunde

  Amin? Sper că a plecat cu pași mărunți și repezi (tradus lui nenea Leș care n-a făcut armata): peste 270 de pași pe minut.? Și nu mai revine acolo.
  Nu știu de ce nu l-au făcut sinistrul sănătății !? Medic nu e dar putea să se roage cu spor la căpătuiul bolnavilor. Acolo e meseriaș.

 3. cityzen Răspunde

  unchiul Govorilă îl va baga iar într-un loc călduț!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.