Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

FOTO/VIDEO. Contrabandist prins în flagrant pe Centura Careiului. Polițiștii i-au confiscat mașina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, într-un autoturism oprit în trafic, 4.500 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 52.000 lei. Pe numele şoferului poliţiştii de frontieră au deschis dosar penal, iar autovehiculul folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 7 noiembrie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe centura de ocolire a municipiului Carei, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Satu Mare.

Mașina era condusă de J. E., în vârstă de 36 de ani, din județul Satu Mare. La controlul sumar al mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe cutii de carton și saci din rafie, acoperiți cu folie de plastic neagră. Șoferul a declarat că aceştia conțin țigări, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au condus mașina și proprietarul acesteia la sediul SPF Carei pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 52.650 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mașina folosită în activitatea infracţională, în valoare de 16.625 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Carei, în continuare efectuându-se cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.