Ultima actualizare: ieri, 21:54
Locale

PNL: Principalele motive pentru a vota Klaus Iohannis – Președinte

În primul mandat de președinte al României, Klaus Iohannis a blocat capturarea României de către PSD, punând bazele ”României normale”. În următorii 5 ani, președintele Klaus Iohannis va construi ”România normală”, alături de Guvernul PNL.

Klaus Iohannis are experiența necesară și stie ce are de făcut pentru a fi un președinte care să reprezinte eficient interesele românilor. Șeful statului a dovedit în primul mandat că are capacitatea de a ține România pe drumul drept, chiar și în condiții vitrege.

Imediat după alegerile din 2016, PSD a început războiul cu România, pregătind ordonanța 13 privind amnistia și grațierea, prin care ar fi fost salvați mai mulți inculpați, inclusiv Liviu Dragnea, acuzat de abuz în serviciu. Klaus Iohannis a câștigat o primă bătălie, alături de români. Pe baza Constituției, șeful statului a mers la ședința Executivului și a vorbit despre cei „doi elefanți”, solicitând ca cele două acte normative să nu fie adoptate. PSD a aprobat ordonanța într-o altă ședință de guvern, de data aceasta ținând secret faptul că subiectul era pe ordinea de zi. Președintele Klaus Iohannis a ieșit în stradă, alături de sute de mii de români indignați, iar Guvernul PSD a abrogat ordonanța 13.

Au urmat alte bătălii, pentru a proteja legislația anti-corupție, atacată de PSD pe toate fronturile, fie că vorbim de legile justiției, Codul Penal, Codul de procedură penală sau de legea ANI.

Blocarea legilor în favoarea infractorilor

Klaus Iohannis a fost președintele care a folosit, cel mai des, atribuțiile constituționale de a superviza corectitudinea unor acte normative.

Constituția îi oferă președintelui dreptul să ceară reexaminarea unor legi și Klaus Iohannis și-a exercitat această atribuție de 85 de ori, mai mult decât în mandatul anterior al fostului președinte. Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională (CCR) în legătură cu  75 de acte normative, aprobate de majoritatea parlamentară. 52 din sesizări au fost admise. Anterior, fostul președinte Traian Băsescu a avut, în 10 ani de mandat, 32 de sesizări ale CCR, dintre care 18 respinse și 14 admise.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, alături de PNL, Comisia de la Veneția în privința modificărilor aduse Legilor justiției și Codurilor penale.

Președintele Klaus Iohannis, a convocat, potrivit atribuțiilor constituționale,  Referendumul din 26 mai 2019, pentru interzicerea amnistiei și grațierii, a modificărilor aduse prin ordonanțe legislației din justiție și a legilor penale și introducerea posibilității sesizării CCR și de alte instituții decât Avocatul Poporului. Peste 6 milioane de români au răspuns afirmativ la întrebările președintelui și, ca un prim efect, la propunerea PNL, Parlamentul a respins legea amnistiei și grațierii, pe care PSD o ținea la sertar.

România normală

Rezultatelele de la euroalegeri și de la referendum au dus la pierderea majorității de către PSD. Parlamentul a aprobat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar Klaus Iohannis l-a putut desemna premier pe Ludovic Orban, inaugurând un parteneriat cu Guvernul pentru construirea ”României normale”.

Klaus Iohannis este preocupat și de drepturile românilor din afara granițelor. A solicitat și a obținut reforma sistemului electoral pentru a permite votul românilor din străinătate, fără cozi și alte umilințe la care au fost supuși cetățenii români de guvernările PSD. Noua legislație prevede simplificarea votului prin corespondență, program de vot extins pe trei zile, înființarea de noi secții, menținerea programului de vot și după ora 21 în cazul în care sunt cozi la vot.

În al doilea mandat, Klaus Iohannis își propune să continue pe bazele puse deja în primul mandat. De data aceasta, în parteneriat cu Guvernul PNL. Un amplu proces de audit al instituţiilor din sfera administraţiei publice este indispensabil pentru reconstrucţia credibilităţii și modernizarea instituţiilor publice.

Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Susținem independența justiției, promovăm profesionalismul, corectitudinea și integritatea funcției publice, se afirmă în programul președintelui Klaus Iohannis.  Revizuirea legilor din domeniul justiţiei este obligatorie pentru a se elimina intervenţiile nocive din ultimii trei ani. Aceste acte normative trebuie să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.

Pentru ca actul de justiţie să fie unul de calitate, profesioniștii direct implicaţi trebuie să beneficieze de toate condiţiile necesare, de la infrastructura instanţelor și parchetelor, a poliţiei judiciare, până la aspecte care ţin de claritatea și de predictibilitatea legislaţiei.

România normală este o țară în care primează legea și unde demnitatea umană este respectată. O țară unde nu sunt eliberați zeci de mii de infractori înainte de termen și unde nu se intenționează eliberarea marilor corupți. Una dintre prioritățile noului Guvern PNL este arbogarea Legii recursului compensatoriu, care a făcut posibile aceste eliberări înainte de termen.

Material comandat de Partidul Național Liberal, realizat de PortalSM, Cod AEP mandatar financiar 31190005

12 comentarii

 1. of... Răspunde

  Speram sa-l trimitem la groapa istoriei … in cel mai democratic mod posibil !
  Totusi nu cred ca pot ei fura cit pot romanii vota !

  • Altu Răspunde

   Dar dacă ți-o trimitem pe toanta ,ce mai zici? Duminică este Testul Prostiei,acum vedem câți sunt mai proști ca dancila .

 2. Badea Gheorghe Răspunde

  Ce sa mai faca habarnistul asta inca 5 ani inafara de ce a facut pana acum,adica nimic ??!!!

  • Altu Răspunde

   Ce ai fi vrut să facă. Ce a putut,a făcut. A împiedicat instaurarea dictaturii roșii,este suficient și atât. Ciuma ce a făcut,a furat de la muncitori și a dat la cei care nu muncesc. Precis că ești pensionar sau bugetar. Pune-te in locul muncitorului la privat și apoi vorbește

   • altu Răspunde

    a instaurat dictatura galbena cu corn albastru. astia nu pe muncitori o sa-i sprijine ,ci pe patroni o sa-i ajute sa-i faca pe muncitori sclavi

   • Badea Gheorghe Răspunde

    Amigo,eu sunt electrician la ALU MENZIKEN si iau in mana 3800 lei.Doar prosti , puturosi sau analfabeti ca tine nu-si gasesc un servici mai bine platit.Si daca tu consideri ca prostolaul asta a facut suficient inseamna ca traiesti in padure si nu ai contact cu lumea civilizata.

    • Altu Răspunde

     Lasă vrăjeala, cunosc și eu persoane care muncesc acolo și nici brut nu au atât. No,dar tu îi fi ceva hărnicuț. Și banii aia ții da PSD? Tu ca să iei atât în mână trebuie să ai un brut de vreo 7000 Ron. Deci lasă vrăjeala,aici în oraș salariile cu mici excepții se încadrează între 2000- 3500 brut + ceva sporuri eventual.

     • Badea Gheorghe

      Rahat pe bat,eu sunt in drum spre munca asa ca n-am timp de prosti .Credeai ca toti fraierii lucreaza pe 1200 de lei?Tu n-ai cum sa stii pentru ca puturosii ,fraierii si analfabetii inca lucreaza pe 1200 de lei.

    • cârcotaş Răspunde

     În primul rând este o chestiune de etică şi bun simţ să nu-ţi trâmbiţezi salariul şi locul de muncă unde-l obţii pt. că nu toţi au acest salar(poate nici tu). În al doilea rând sugerezi că sunt undeva locuri de muncă bine plătite, neocupate, pe care noi, puturoşii şi proştii nu le găsim. Vezi cum umbli cu curentul că nu-i la fel de simplu ca postatul de prostii pe forum.

 3. Duru Răspunde

  Neamtu cel mai fecal presedinte! Aveti grija sa nu avem inca 5 ani de fecale!

 4. mihail Răspunde

  Luati-va mutu de aici!Cu el cu tot plecati unde a intarcat celalat mut iapa!Cu asta defilati neispravitilor?

 5. cârcotaş Răspunde

  Postaci anti Johannis din plin! Uşor de recunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.