Ultima actualizare: azi, 19:29
Locale

Harta rezultatelor la prezidențiale. Cum s-a votat în fiecare județ din țară

Președintele în exercițiu Klaus Iohannis s-a clasat pe primul loc în București și 29 de județe, în vreme ce Viorica Dăncilă a reușit să câștige zece județe, arată rezultatele provizorii ale alegerilor de duminică, furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Candidatul Alianței USR PLUS, Dan Barna, nu se regăsește pe prima poziție în niciun județ din țară.

Klaus Iohannis a câștigat detașat la Sibiu (peste 67%), dar a trecut de 50% și în Alba. Județele în care s-a impus președintele în funcție: Timis, Caras-Severin, Arad, Hunedoara, Bihor, Alba, Sibiu, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Mures, Valcea, Brasov, Dambovita, Prahova, Ilfov, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi si Suceava.

Candidatul Partidului Social Democrat la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a pierdut Moldova (cu exceptia Botoșaniului, unde este o diferenta mica fata de Iohannis), dar a ieșit victorios în sudul țări. Județele dominat de PSD sunt Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Buzau și Botosani.

Dan Barna s-a clasat cel mai bine în Bucuresti, în special în sectoarele 3 si 6, acolo unde a luat peste 20 de procente. Kelemen Hunor, candidatul UDMR, conduce detașat în zonele cu o importantă prezență maghiară: Harghita și Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.