Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Județul Satu Mare, pe antepenultimul loc la prezența la vot

Județul Satu Mare a căzut pe locul al treilea de la coadă în clasamentul prezenței la vot. Sătmarul a fost depășit, la ora 11.30 de județul Suceava, iar mai apoi și de județul Mureș, reușind să se claseze, la ora 12,00, doar peste județele Covasna și Harghita, județe care se află pe penultimul, respectiv pe ultimul loc.

Din cei 313.543 de sătmăreni cu drept de vot, au fost la urne, până la ora 12,00, nu mai puțin 35.788 . Prezența la vot la ora menționată era de 11,41%.

La nivel național, la ora 12,00, prezența era de 16,60%.

Statistica la ora 12.00 – profilul celor care au votat:

Alegeri prezidențiale 2019 – După cum v-am obişnuit, PortalSM va transmite cât mai rapid evenimentele din ziua votului şi primele rezultate.

Urnele de vot s-au deschis începând cu ora 7:00 și vor fi închise la ora 21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59, daca mai sunt oameni care așteaptă în secțiile de votare.

Dupa această oră procesul de vot este închis și turul 1 este declarat oprit.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook.

 

3 comentarii

  1. y Răspunde

    Aș avea o singură observație privitoare la prezența la vot. Din experiență proprie știu că lista nu este la zi (am încercat să formulez elegant). Am trei rude care au emigrat ilegal înainte de 89, s-au stabilit în vest. De fapt au fost poftiți afară. Au primit cetățenia țării respective de mult, votează acolo. Recent umblând după actele lor, unul dintre ei decedând, am constatat că tot timpul erau pe lista cetățenilor cu drept de vot. Repet, sunt plecați de dinainte de 89. Cineva nu-și face treaba cum trebuie. Deci chestia cu procentele este relativă. Gândiți-vă doar câți dintre unguri și șvabi au plecat după 89.

    • ... Răspunde

      Adevarat. Foarte multi tineri au votat la Cluj, de exemplu. Locuiesc acolo. De la mine din familie trei persoane. Toti trei au votat acolo. Plus cei plecati in strainatate, foarte multi. Asa ca este de inteles prezenta asa de mica in Satu Mare.

    • ... Răspunde

      Am uitat sa mentionez ca cei trei din familia mea sunt inscrisi pe listele din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.