Ultima actualizare: ieri, 21:54
Locale

PNL: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.

Președintele Klaus Iohannis a mers pe jos, prin Baia Mare, spre sala în care a avut loc întâlnirea cu cetățenii din județul Maramureș, în prima zi a campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de câteva mii de persoane. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta. Șeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o.

Sala Polivalentă din Baia Mare, în care a avut loc reuniunea, a fost plină până la refuz, la eveniment participând 3.000 de cetățeni și simpatizanți ai PNL. Președintele a mers printre oameni, făcând o nouă baie de mulțime.

Klaus Iohannis a fost provocat, de jurnaliști, să numească două realizări ale mandatului său, una de pe plan intern şi una de pe plan extern, şi a nominalizat Pactul pentru 2% alocat Apărării, semnat de toate partidele parlamentare, dar şi summitul de la Sibiu.

România normală nu se poate realiza cu PSD în curte

În discursul ținut în fața simpatizanților, Klaus Iohannis a atacat dur PSD, afirmând că rezultatul din primul tur al prezidențialelor dovedește că ”românii, împreună cu mine, împreună cu voi, își doresc o Românie fără PSD”.

,,România Normală, dragii mei, nu se poate realiza cu PSD în curte. România Normală este o Românie în care PSD nu se regăsește nici în conducerea statului, nici în conducerea județelor, și sper, dacă munciți bine, să dispară și din majoritatea primăriilor din țară”, a declarat șeful statului. ”Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere. Asta nu înseamnă că trebuie să plece din țară. N-au decât să stea în Opoziție, așa se numește locul acela”, a explicat șeful statului.

Klaus Iohannis a explicat că el s-a poziţionat promovând România Normală, în timp ce PSD îşi arată faţa urâtă. ”PSD împroașcă venin, minciuni și fake news. Asta face PSD. Ăsta este PSD. Minciuni peste minciuni, despre mine, despre voi, despre aliații noștri. Asta știe să facă PSD”, a acuzat șeful statului.

Iohannis contează pe voturile alegătorilor de dreapta

,,Au pierdut și au pierdut grav. Au fost trimiși pesediștii de trei ori acasă, de poporul român desigur – la europarlamentare, la referendum și în primul tur al alegerilor prezidențiale. Și totuși ce auzim? PSD își face planuri deja, iată, pentru moțiune de cenzură. Ei vor să vină înapoi. Cum să trăiască PSD fără conexiuni la bugetul țării? Or așa ceva, dragii mei, cred că sunteți de acord că nu putem să permitem!”, a afirmat Iohannis.

,,Eroii alegerilor nu suntem noi, politicienii, sunteți voi, alegătorii”, a afirmat președintele. Șeful statului a declarat că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează pe voturile alegătorilor PNL, USR-PLUS şi PMP, dar îşi doreşte să obţină voturi şi de la UDMR. ”Eu contez pe alegătorii Partidului Național Liberal. Să știți că eu contez și pe alegătorii USR-PLUS. Sunt oameni care își doresc, ca și mine, ca și voi, o țară modernă, europeană. Sigur, ei își doresc să se întâmple mâine. Nu se va întâmpla chiar mâine, dar suntem de aceeași parte a baricadei. Eu contez și pe alegătorii PMP. PMP a avut un candidat care a vorbit mult despre educație. Și eu. Ne dorim aceleași lucruri și sunt convins că și alegătorii voștri își doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Hai să o facem împreună!”, a mai afirmat Iohannis.

Mesaj pentru alegătorii PSD

Președintele a spus că PSD-iştii le-au promis ”lapte şi miere” românilor, dar când au ajuns la putere au început încercările de acaparare a justiţiei, a marilor sisteme publice, ”au început să facă zid în jurul penalilor din PSD”.

El a susţinut că nu crede că îi poate convinge pe alegătorii PSD să-l voteze în turul al doilea, dar le-a dat asigurări că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate. ”Ce vină au oamenii care au ales PSD? N-au nicio vină, fiindcă și ei, dragii mei, își doresc cam aceleași lucruri. Își doresc o Românie modernă, o Românie prosperă. Își doresc să nu se taie salariile și pensiile. Și eu îmi doresc același lucru. Nu cred că pot să îi conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea. Dar, cel puțin, pot să le garantez că eu, împreună cu guvernul liberal, nici nu vom tăia salarii, nici nu vom tăia pensii. Și noi vom face România modernă și prosperă”, a declarat Iohannis.

Material comandat de Partidul Național Liberal, realizat de PortalSM, Cod AEP mandatar financiar 31190005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 comentarii

 1. x-ulescu Răspunde

  euro = 4,7759 curs BNR , nou maxim istoric = guvenul lui pnl , va place ?? il mai votati ?? mai vreti ? ca mai are

  • x-ulescu Răspunde

   Nu mi-a trecut prin singurul neuron din cap că este efectul guvernării PSD! Cum să accept așa ceva? PNL trebuia să facă minuni de pe o zi pe alta! Nu asta au zis? Dacă nu atunci să deseneze bani. Că așa fac inflanție? Nu contează! Bani să ne dea! Fără să muncim! Mă bate gândul că ar trebui să și muncesc azi ceva. Dar mai este timp.

   • x-ulescu Răspunde

    si al faptului ca acum aproape 2000 de ani romanii au furat aurul din dacia ! ACUM e guvern pnl ? acum e euro cat este ? Da sau Nu !!!

    • x-ulescu Răspunde

     Când a “urcat pe tron” Dragnea euro era 4,45 și de multă vreme era tot atâta. Da sau nu? Apoi din cauză că în loc de guvernare s-au apucat să lupte cu dușmani imaginari euro a ajuns foarte rapid la 4,75. Da sau nu ?

     • x-ulescu

      cat e euro ACUM cu guvernu lui pnl =4,7759 MAXIM istoric , pe werner il doare in basca ( sapca primita de la Trump ) ca nu plateste chirie. Romani mai vreti !!?? duminica la alegeri voi contati !!

   • ... Răspunde

    Dar joiannis, care e prost ca noaptea,e tot efectul guvernarii psd ?

 2. soldatu svejk Răspunde

  am citit undeva , ca werner este singuru care a facut armata la tr ,care a terminat cu gradul de caporal .oare e adevarat ? il intreaba cineva ? ( asta in armata romana ,ca in armata germana a mai fost un caporal celebru )
  Nota TR = termen redus , studentii faceau armata 9 luni si terminau cu gradul de sublocotenent

  • a* Răspunde

   Gradul de sublocotenent în rezerva se acorda mai tarziu si nu chiar la toti. Dar tu ai facut armata la GAZ (nu cred ca trebuie sa explic se inseamna prescurtarea tie), asa ca n-ai de unde stii. Minoritarii nu prea puteau fi ofiteri decat daca isi romanizau numele.

 3. x-ulescu Răspunde

  Definiția papagalului=x-ulescu. Indiferent despre ce e vorba eu spun același lucru! Până la urmă o să ajung să cred și eu ce spun!

  • x-ulescu Răspunde

   euro = MAXIM ISTORIC sub guvernarea pnl , guvernu lui werner !!! va cere votu !! el ia chiria in euro pentru casele lui …voi PLATITI in euro !! acum puteti sa ii platiti direct lui la vot !!!!!!

   • x-ulescu Răspunde

    Ia verifică tu dacă tot pomenești de net și de guvernare liberală cât era cursul euro pe vremea lui Tări Șan?

  • x-ulescu Răspunde

   cauta si tu pe net ,cursu bnr ,vezi cat este ! nu-l crezi pe greu de pensionat isarescu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.