Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

Al treilea urs lovit mortal de o mașină

Un al treilea urs a murit după ce a fost lovit de o maşină în judeţul Mureş. De această dată, însă, informează Digi24, animalul nu ar fi agonizat precum cel care a fost lovit de maşină, sâmbătă, în judeţul Harghita.

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc în comuna Ghindaru din judeţul Mureş. Şoferul care a lovit ursul era din Miercurea Nirajului şi se întorcea acasă de la Cluj. Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. Este al treilea caz în care un urs este ucis ca urmarea a coliziunii cu un autovehicul.

Prima oară, un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe marginea drumului, în timp ce veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant. Ulterior, animalul a fost împuşcat pentru a îi fi curmate suferinţele. A doua oară, o ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu.

5 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Am mai repetat. Trebuie rariti ursii. Populatia de ursi in Ro este prea mare. Cati oameni trebuie sa mai moara pana se face ceva?

    • Sm Răspunde

      Nu numarul de ursi e prea mare, prostia e mare. S-au taiat hectare de padure, e logic sa vedem mai multi ursi si sa spunem ca numarul lor a crescut. Unde vrei sa se plimbe? Odata cu taierea si hrana se imputineaza. Numarul real al ursilor e o enigma in Ro, pt ca nu se cunoaste , sunt doar speculatii ca a “crescut”, dar sigur habitatul lor scade din cauza gunoaielor de oameni care taie padurea. Hai sa împuscam tot, de la urs la vulpe , lup si tot ce traieste in padure ca apoi o sa vedeti animale la zoo si in carti !

      • Florin Răspunde

        Domnul meu sigur nu locuiesti intr-o zona in care ai tangenta cu ursii. Vorbiti de la etajul 10din fata calculatorului. Trei porci au fost sfasiati intr-o noapte, saptamana trecuta, la mine in sat. Sa te vad eu pe dumneata daca ai curaj sa iesi pe drum dupa asfintit. Cu padurea taiata treaba e pe dos de cum spui. Unde s-a taiat la “ras” acum 10ani, acum e un sunt tufe de subarboret unde e imposibil de patruns. Populatia de urs si lup e la un nivel la care nu a mai fost niciodata tocmai din cauza ca au conditii si nu se vanaeaza. Va intreb de ce nemtii si austriecii, francezii care nu au urs, nu vor sa adopte ursi din Romania sa-si populeze padurile?

  2. Bahu Răspunde

    Ma , Ionica , n-ai observat ca au murit ursii , nu oamenii , bine era sa nu se produca aceste accidente , nu stiu cine-i de vina , citeste comentariul lui @Sm , asa poate in creier iti va intra si altceva decat samponul .

  3. shumaheru Răspunde

    permise de conducere pt.ursi !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.