Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

PNL: Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”

Președintele Klaus Iohannis a reușit primul pas pentru schimbarea modului în care se face politică în România prin instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Astfel, parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”.

Instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban i-a dat prilejul președintelui Klaus Iohannis să prefigureze modul în care va fi condusă România în următorul său mandat.

,,Se termină astfel guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România. Guverne care au stricat foarte multe proiecte și foarte multe abordări ale României”, a declarat Klaus Iohannis.

La depunerea jurământului de către miniștrii Guvernului Ludovic Orban, Klaus Iohannis a criticat modul în care PSD a condus România.

,,Am mai spus-o și o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD”, a adăugat Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că lupta de trei ani de zile cu PSD s-a finalizat cu învestirea Guvernului Ludovic Orban. Acesta a completat: ”Mă tem de ce vor găsi miniştrii în ministere”. Iohannis a cerut rezolvarea urgentă a câtorva probleme: bugetul pe 2019, bugetul pe 2020, reluarea discuţiilor pe legile justiţiei, încurajarea luptei anti-corupție.

Efectele abuzurilor PSD trebuie înlăturate

Klaus Iohannis a continuat pe aceeași linie și la ceremoniile de predare – primire a mandatelor miniștrilor. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani şi jumătate, întrucât ”lideri PSD-işti diletanţi” au decredibilizat ţara în relaţia cu partenerii. ” Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obținut este decredibilizarea României în relația cu mulți parteneri cu care am avut legături strânse și încredere reciprocă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a afirmat, și la Ministerul Afacerilor Interne, că ”diletanţi pesedişti” şi oameni care ”au văzut doar interesul propriu şi al găştii de partid pe care au creat-o” au încercat să pună mâna pe toate marile sisteme din România, iar cele trei guverne social-democrate au încercat să îşi “înşurubeze” prietenii şi neamurile în cele mai importante poziţii din stat. Iohannis a solicitat primului ministru şi angajaţilor MAI o schimbare de paradigmă, cerându-le ca siguranţa cetăţeanului să fie în centrul preocupărilor acestora.

El a menţionat că Poliţia, Jandarmeria şi Departamentul Situaţiilor de Urgenţă au fost sub un atac public constant. ,,Asta fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a mai declarat Iohannis.

 Refacerea legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de preluare de către Nicolae Ciucă a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, că securitatea naţională nu se negociază şi că aceasta se apără ”cu orice preţ”, precizând că un mandat de succes al noului ministru va fi un succes ”nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.

Justiția rămâne o prioritate a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a vorbit, la ceremonia de învestire a noului ministru al Justiţiei, despre rediscutarea legilor justiţiei ”aşa cum trebuia făcut de la început”, împreună cu profesioniştii din sistem. ”Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o luptă anticorupţie eficientă, iar dvs, domnule ministru, aveţi sarcină dificilă: avem legile justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate să fie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a apreciat că ”ar fi fost o reală catastrofă naţională” dacă ar fi continuat ”asaltul pesedist asupra codurilor”. ”În același fel, domnule ministru, vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se așteaptă o pune în acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curții Constituționale. Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor! Ar fi fost o reală catastrofă națională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că prin expertiza pe care o aveți, prin felul foarte calm și diplomatic de a vă apropia de temă veți reuși o abordare care, în definitiv, ne va face pe toți să spunem <<OK, acum legile sunt potrivite, codurile sunt potrivite și judecătorii și procurorii nu au decât să le aplice cu bună-credință>>”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Material comandat de Partidul Național Liberal, realizat de PortalSM, Cod AEP mandatar financiar 31190005

43 comentarii

  1. figaro Răspunde

    Este incredibil cata ura a putut sadi Werner intre oameni. Sa afirmi tu ca si presedinte al republicii ca o parte insemnata a populatiei e intr-un anumit fel, te face sa fii un gunoi de om, nu un om care trebuie sa medieze. OK, presedintele este in campanie electorala acum, oarecum e normal sa faca afirmatii, dar sa faca astfel de afirmatii mi se pare extrem de jenant. Mai mult decat atat, nu a iesit la nicio dezbatere, de frica sa nu cumva sa ii ridice pe aialalti prin gafele prin care este evident ca le-ar fi facut, sau zis, pentru ca el nu e decat un grof, un tip care a fost cocotat acolo unde e. Si atunci, sa defilam cu el mai departe??? Ei, ei, vai de natia asta a noastra, ca nu stim sa taxam decat ce ni se spune. Atata perioada comunista ne-a facut sa nu reactionam. Au fost in ultimii 2 ani miscari de protest impotriva prostiilor facute de PSD, dar sa accepti cu atata nonsalanta basinile actualului presedinte mi se pare ireal. Doamne ajuta natia asta napastuita!

    • Yon Răspunde

      @figaro
      Salut,
      În parte sunt fe acord cu cele spuse de tine,dar aș adăuga câteva completări:
      1)ura a fost menținută de guvernele Dragnea din ultimii ani:majorarea salariilor din sistemul bugetar și a pensiilor,le asigurau voturile necesare pentru a putea fura,pardon,guverna și pe viitor(vezi câte persoane sunt vizate),nefăcând nimic pentru salariații privați(Codul Muncii e în detrimentul angajațiilor);
      2)legat de ficusul de la Cotroceni:
      Când a fost propulsat de către Crin Antonescu,era încă USL,deci parteneriat cu PSD,atunci erau buni;desigur,având un prim mandat de președinte lamentabil,singura temă de campanie este PSD,uitând să menționeze faptul că,nu a luat niciodată poziție în teme de interes național(scandalul din Valea Uzului,declarațiile impertinente și obraznice ale altor guverne străine prin reprezentanții lor interni și externi,eșecul celebrării centenarului,spațiul Schengen,etc),mă face să mă întreb dacă nu cumva dărâmarea guvernului PSD este numai pentru campania domniei sale,urmând ca după câștigarea celui de al doilea mandat(vezi votul prin corespondență) îl va sacrifica pe “trubadurul Orban” pe sistemul “capul lui Moțoc îl vrem”.
      Este uluitor faptul că nu a onorat nicio dezbatere electorală televizată,în care să-i auzim opiniile și realizăriile sale în urma primului mandat…
      Ok,am înțeles ca PSD e de vină,dar mai schimbă textul de campanie,vino cu bilanțul,amice!

  2. tisasomes Răspunde

    nu cred ca pensionarii carora li s-au dublat pensiile,nu cred ca medicii carora li s-au triplat salariile,nu cred ca dascalii carora li s-au dublat salariile,nu cred ca asistentii medicali corora li s-au dublat salariile ,ca sa nu mai vorbim celor din administratie,nu cred ca angajatilor de la privat carora li s-au triplat salariul minim pe economie,vor spune ca a fost o ,,guvernare toxica<<
    iar a spune ca de acum incolo Romania va fi o tara normala ,inseamna ca pana acum noi toti am fost anormali numai Johans a fost normal

    • Yon Răspunde

      Salut

      Cum s-a triplat salariul minim celor din economia privată?

    • Rodica Răspunde

      In care din cele doua te-ai înnecat , Tisa sau Somes ? Sa vii cu aberatii de genul salariu triplat în mediul privat ? Despre ce triplare vorbesti ? Cea de la 700-750 din 2013 la cat a ajuns acum ? Si net-ul (adica cel care-l primesti in mana si pe care-l poti cheltui , nu cel la care probabil ai abonament !) de cate ori s-a triplat ? Din doua , una – ori esti habarnist ( ca sa nu-ti zic altfel , cum ai merita ) , ori vrei sa ne testezi noua inteligenta si arunci vorbe aiurea ! Gata , știu , te-ai înnecat în paharul de alcool , de-acolo aberatiile tale ! Revino-ti , ca esti pe drumul gresit !

      • ... Răspunde

        Are ceva cunoștiințe de gospodărire a apelor, doar atât. Acolo e organizarea asta pe bazine hidrografice. Dar și acolo este cu pecere altfel nu pupi un post. Deci înțelegi, nu? Poate se simte vizat.

  3. Rodica Răspunde

    Alta poza de …..bac , cum se facea pe vremuri ! Nume noi , caractere vechi ; din pacate pentru noi !

  4. x-ulescu Răspunde

    cu aia din poza ,la conducerea tarii ,nu va fi niciodata romania normala ..ci tocmai invers

    • x-ulescu Răspunde

      Pai cat timp eu pot sa scriu fel de fel de tampenii sigur nu va fi o tara normala! Nu trebuie sa lucrez, postez contracost la dictare si ma platesc. Drept nu mult dar imi ajunge zilnic pentru trei deti ca sa-mi iau calmantele. Stati, oare azi le-am luat ca uitasi?

      • x-ulescu Răspunde

        mu13 pnl si muianis

        • Parampampam Răspunde

          Dacă asta îți face plăcere ??? Să-ți fie! Dar nu știi zicala aia ceva de genul nu-i dori altuia ce nici ție nu-ți convine??? Se pare nu. Se pare că ai lipsit nemotivat când s-a predat.?

  5. y Răspunde

    Stimabile @x-ulescu! Citesc cu mare (dez)interes și mirare profundă manifestările tale neanderthaliene pe care le descarci zilnic pe acest site de știri. Chiar nu ai pe cine să înjuri? Du-te la un meci sau la o crâșmă! Dar am totuși o întrebare pentru tine. Ce vei face luni când vei constata că Viorica a ta nu intră în turul 2 și va lua de fraieră ce e cel mai mic scor de candidat PSD din istoria partidului??? Să vezi tu atunci înjurături, angenturili străine, haștaghiști, statul paralel, perpendicular și statul jos în bancă!!! Stai jos!
    Oricum la câte m..e oferi constat că ești viril. Dar probabil doar aici.
    PS. Dacă nu intră în turul 2 candidata ta mult iubită îți recomand să te duci și tu puțin afară. Să vezi și tu lumea reală, muncitoare. Poate-poate se lipește ceva de tine. Ceva loc de muncă sigur o să-ți găsească și ție concetățenii tăi din diaspora plecați de musai. Numai să vorbești în șoaptă când înjuri PNL sau USR.

  6. x-ulescu Răspunde

    @y intr-0 postare cu sensu giratoriu spuneai ca citesti ginduri ..ei bine citesteste-l si pe al meu referitor la parerea ta ,si mu13 pnl si usr ..si toate nemurile lor

    • y Răspunde

      Țăran ai fost, țăran rămâi. Deh, ce să-i faci! Defect materialul! În gândurile tale nu pot citi pentru că este o zonă crepusculară, zona 51 sau ce mai vrei. Eu doar mi-am exprimat nedumerirea față de tine în schimb tu ai demonstrat micimea proprie a ta. Nu era cazul, știam. Dragnea și cu Viorica te salută. Și te roagă să votezi multiplu pentru că altfel n-au șanse. Eu sper doar să te prindă cine trebuie. Poate scăpăm de intelijența ta.
      PS. Cu cine votez eu e strict problema mea. Caraghios e că nu reușești să nimerești. Ești plin de fixuri dar și sărit de pe fix.

      • x-ulescu Răspunde

        da ,fanaticii liberali si usr isti ,,cand strigau la demonstratii muuue ..cu copii mici in brate ,era ok ?? si ma doare la trei metrii lateral de varfu pu-i cu cine votezi tu

        • x-ulescu Răspunde

          Fanatici au voie sa fie doar votantii Veoricai! Restul mucles! Eu asa inteleg libertatea de opinie! Pina maine seara sa nu mai aud miscari in front ca dupa aia asa se pare ca va trebui sa intru in doliu politic. Ce pacat! Asa minunatie de candidata blonda! Cand o sa mai avem ocazia so votam?

  7. y Răspunde

    @x-ulescu, pentru binele tău te rog frumos termină odată. Ești prost grămadă frate și încerci să te bagi în seamă ca și șnurul de la chiloții tanga. Tot fenomenul te depășește. Eu n-am treabă cu toți reziștii ăștia, chiar deloc. Citește de pe buze dacă nu pricepi altfel :”Lasă-ne!” În numele întregii populații a planetei Earth mulțumim anticipat.

    • x-ulescu Răspunde

      ma ameniti ?, nu mai e democratie ? tanga nu am purtat ,tu sti mai bine domeniul asta . nu iti convine nu,citi

      • y Răspunde

        Măi tu ai o problemă serioasă cu limba română! Când ai fost amenințat de mine? Te-am rugat frumos.

        • x-ulescu Răspunde

          si eu te rog sa ai grija ce scri ..ca nu se stie …..

          • y

            Nu eu sunt care doresc/ofer de n ori acte sexuale. Nu ești tu în măsură să-mi dai lecții nu motive foarte obiective. Tu fii băiat cuminte, ia sârguincios notițe și ai grijă ce și cum formulezi pentru că faptul că site-ul nu e moderat nu înseamnă că nu e urmărit.

          • x-ulescu

            deci tot ameninatre e , SECURISTULE !!!!!!

  8. y Răspunde

    @x-ulescu! Cu acest comentariu eu am terminat, nu mai doresc să conversez cu tine pentru că nu am cu cine. Dar este cel puțin caraghios să spui TU exact unuia care a avut dosar de urmărit la Securitate cu telefoane ascultate și tot tacâmul, interdicție la pașaport pe vremuri etc. Am rude la înmormântarea cărora nu am putut să mă duc, nu mi s-a dat aprobare. Ești noapte minții! Du-te și numără voturile sau mai fă rost de ele. Tovarășii te așteaptă la treabă.

  9. y Răspunde

    Stimată redacție! Există alte site-uri de știri unde cei care comentează în așa fel încât nu se repliază pe politica lor ei blochează comentariul, de fapt blochează tot după IP-ul calculatorului. Da, e vorba de presasm.ro. Am pățit și eu că nu-l pup unde doresc ei pe Tavi Petric. Dar v-aș sugera să faceți ce asemănător cu acest x că deja e ceva exasperant. Știu că acum 30 de ani mulți au murit pentru libertate și drept de opinie dar este prea de tot. Numai cu actul sexual în gură umblă și nu mi se pare normal, sănătos. Altfel sugerez ca toți cei care postăm comentarii să folosim același nickname. Oricum e degeaba, nu? Și cu mine au făcut o vreme.

    • x-ulescu Răspunde

      in comunism si FASCISM …cine nu lauda/pupa dosu conducatorilor era bagat in lagare de exterminare … se pare ca unii asta doresc si in Romania … cand ei faceau demonstratii ILEGALE , injurau ca la usa cortului ,cu copii minori in brate atunci era democratie , Cand cineva isi spune parerea ..dar impotriva lor ..atunci trebuie blocat !!!

      • c-block Răspunde

        Ce te face pe tine să crezi că dacă înjuri ți-ai exprimat democratic opinia? Așa se făcea și în Roma antică unde numai democrație nu era. Este un regulament al postărilor, pune mâna și citește. Mai ales rubrica referitoare la proferare de înjurături și jigniri. Nu faptul că postezi e bai ci faptul cum o faci. Capisci? Comprende?

  10. @y Răspunde

    Dar cine te crezi tu sa ceri site-ului acest lucru?!Ignora orice comentariu care nu-ti convine,ori daca nu ia-ti talpasita undeva unde sa fii singur, fara deranj !!Ai fost tu mare ”disident” si gata,trebuie sa plece lumea de pe site ca sa-ti faca tie loc ??!!Iar Petric nu mai e psd-ist,e Pro Romania,partid care a votat guvernul Orban,asa ca poti sa-l pupi in coor,si poate te lasa aia sa comentezi verzi si uscate pe site-ul lor !!Pofta mare !!

    • y Răspunde

      Acesta a fost momentul în care s-a născut alt deștept. Nu mă cred eu nimeni, știu exact cine sunt în contradicție cu mulți alții care postează pe vreo 10 nume fiecare. De aia bate la ochi ce scriu eu că nu-mi schimbi numele cum alții chiloții. Dar dacă într-o țară normală ție ți se pare comentariu normal mu13 nu știu care atunci eu prefer să fiu altfel. Nu ar fi prima dată. Atâta timp cât tolerezi asemenea chestii nu ai nici o șansă să fie mai bine. Ce comentariu poate fi așa ceva??? Umblând cu organul sexual în gură devii asemenea lui. Și la fel de intelijent.
      PS. Eu zic să te semnezi cu un nume, știi tu care.

      • @y Răspunde

        Presedintele a spus,atunci cand umbla bezmeticul ala cu numar de suedia pe masina,ca ceea ce scrie acolo e ”o forma de exprimare”,si nu e nicio problema daca acea expresie era scandata de asa zisii ”intelectuali” rezist si de toti cei care ii aprobau !! Deci n-ai tu treaba in ce crede x sau z (ca tu esti y) si nici in formele lor de exprimare,ori cum am zis putin mai sus,daca nu-ti place fa-ti vlog,site de stiri,fa-te popa sau ce vrei tu,dar nu cere administratorilor acestui site sa blocheze useri doar pentru ca nu-ti place tie sa citesti ”mu13 pnl” !!!Vorba babacului c-block:capisci ? :)))))))

      • x-ulescu Răspunde

        pe cat de normal li s-au parut sa strige ..la demonstratii ILEGALE …mueeeee cu copii mici in brate , gloatelor pnl-iste si usr-ite ,asa de normal mi se pare si mie sa fac la fel. Daca tie ti se pare ca o singura persoana posteaza .impotriva destaptaciunii tale , te inseli .

        • y Răspunde

          X-ule, te la să te desfășori în toată splendoarea ta! Garantez că urgent o să-ți faci rost de alt dascăl. Eu unul m-am resemnat. Păcat de banii pe care îi primești pentru ajutor social.

          • x-ulescu

            multumesc !! in marea ta marinimie … data de o inteligenta superioara ( asa probabil crezi ) lasi si pe altii sa-si spuna modesta parere ,, multumin din inima,maria ta ( am scris totusi cu litere mici )

  11. y Răspunde

    X-ule, noatea minții! Nu te lua de mine. Eu nu am diplomă cumpărată la piața de vechituri ca și tine. Și inteligența mea este certitudine de aceea am și certificatul MENSA (adta dacă știi ce e). Apropo, nu se cumpără, se câștigă pe bune. Nu ai de unde să știi. Te rog frumos nu te lega de mine.

  12. cârcotaş Răspunde

    @y, Nu pot crede că lungeşti discuţia cu fenomenul ,,x”. Du-te mai bine la vot şi votează răul mai mic.

  13. y Răspunde

    Stimate bigX și totodată zerobarat! Prin prezenta te înștiințez că mulțumită activității tale fructuoase de azi toată familia mea a fost la vot. Asta înseamnă în total 7 voturi. Altfel nu sunt sigur că mergeam și în turul I. Nu știu exact toți ce au votat dar sper că dl. Barna e mulțumit de rezultat. Dacă ți-am f@tut seara să știi că-mi pare bine! Acum mai trebuie urgent să pescuiești minim 7 voturi ca să mă contracarezi. Spor la treabă ….. județului. Aici m-am autocenzurat. Nu ca tine. Aaaa, și șomaj liniștit!

  14. x-ulescu Răspunde

    nu am ce sa cotracarez ,,nu-mi pun mintea cu tine !!! ce ai votat aia o sa ai

  15. x-ulescu Răspunde

    @y am auzit ca nu trebuie sa contrazici oameni cu diagnostic ca al tau ,,,esti cel mai destept PA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.