Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

S-a decis! Kovács Emőke va fi noul manager al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare

Kovács-Pistuka Emőke a câștigat concursul de manager al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare. Ea este este candidatul care a obținut cel mai mare punctaj dintre cei 4 aspiranți la funcția de manager al filarmonicii.

În urma desfășurării celor două etape ale concursului de proiecte de management – analiza proiectelor de management, respectiv susținerea proiectelor de management, cei 4 candidați au întrunit următoarele punctaje: Kovács-Pistuka Emőke – 9,20 puncte, Boca Ioan – 8,15 puncte, Pitic Ioan Claudiu -7,88 puncte, Boroș Marius Cristian – 7,40 puncte.

Din Comisia de concurs au făcut parte președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în calitate de președinte al Comisiei de concurs, respectiv Meleg Vilmos Tibor și Foica Vasile, reprezentanți ai Filarmonicii de Stat Oradea.

Kovács-Pistuka Emőke

Kovács-Pistuka Emőke, viitorul manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare, activează în cadrul acestei instituții de cultură din anul 2002, în calitate de artist instrumentist-vioară, fiind șef partidă vioara I. Tododată, este profesor asociat de vioară și muzică de cameră la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare. Kovács-Pistuka Emőke a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, iar la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca a obținut un masterat în arta muzicală, licență în arte – profilul muzică, precum și un certificat de absolvire pentru pregătirea personalului didactic.

De-a lungul carierei a mai activat ca profesor și instrumentist la Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca, Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Escuela Superior de Artes Yucatan, Merida-Mexic și Orquesta Sinfonica de Yucatan, Merida-Mexic. Are, de asemenea, numeroase participări la cursuri de măiestrie în Ungaria, Germania și România, colaborări cu orchestre din țară și străinătate și este membră a orchestrelor de cameră “Consonantia” și “Diletto muzicale”, a cvartetului “FourEver” și a trio-ului “Quasi Cosi”.

 

9 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Lucrătura pe față !!!! Jegoșilor !!!

    • y Răspunde

      Te rog nu mă pune să încep să enumăr cu subiect și predicat câți sunt puși pe funcții pe “competențe”, adică în această ordine: nume-prenume-pilă-partid și nu sunt unguri! Lista este foarte lungă. Te rog frumos.

      • matroz Răspunde

        @y:probabil ca așa e!Dar nici sa negam ca și ungurii procedează la fel ,nu este corect!

      • Rodica Răspunde

        Tot frumos te rog si eu sa nu judecam cu jumatati de masura când vine vorba de cei de la udmr. Nu sunt buni (politic vorbind) nici cei de la udmr , nici de la psd , nici pnl si lista poate continua . Se stia dinainte cine va ocupa acest post , așa ca orice justificari nu-si au rostul . Atata timp cat fiecare functie e obtinuta politic nu poti avea alte așteptari . Te știam impartial ( cu mici exceptii , pe care si eu , poate , le am ) , iar pozitia ta corecta ar fi fost sa spui , da așa este , dar mai stiu și de la alte partide pusi pe functii …… . Parca suna altfel , nu ?

  2. Husar Răspunde

    Y, de ce nu ai curajul sa publici lista aceea?

    • y Răspunde

      @Husar. Pentru că este enorm de lungă. În sistemul bugetar cam toată lumea este din partea cuiva. Cum puține excepții. Dacă cunoști pe cineva cu care ești la cataramă după o bere-două o să-ți povestească ce și cum la instituția deconcentrată la care și el pierde vremea.
      În altă ordine de idee. Eu zic că doamna este competentă, nu știu dacă este cea mai bună variantă. Dar oricum alegerea este mult mai fericită decât de exemplu sitimenajerul de pe vremea lui Coica. O adevărată catastrofă ambulantă. Nu că actualul, altă minune, ar fi mult mai bună. Consider că am răspuns și lui @matroz și @rodicăi. Și încă un lucru @matroz. Eu nu văd nicăieri în prima mea postare nici cea mai mică sugestie cum că iudemere nu ar proceda la fel pentru că știu bine cum se procedează. Să fie în ceas bun și sper că nu vor strica reputația Filarmonicii pentru că este printre puținele instituții de cultură din județ cu care chiar ne putem mândri.

  3. Garuboz Răspunde

    Stie el de ce dar banuim si noi.

  4. Daniel Răspunde

    Felicitări dumneaei. Mă întreb, oare câți ani trebuie sa treacă ca prima reacție la o punere în funcție a unei persoane să nu ducă cu gândul automat la nepotism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.