Ultima actualizare: azi, 16:24

Locale

Ştef, atac dur la Pataki: Ipocrizie fără margini! Taie panglici pe proiecte pe care eu am semnat!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, i-a adus acuzaţii dure actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, într-o conferinţă de presă. Ştef a spus că actuala conducere UDMR a Consiliului Judeţean dă dovadă de “ipocrizie fără margini” din moment ce îi impută lui anumite materiale promoţionale care încă sunt împărţite în delegaţiile Consiliului Judeţean. Mai mult, Ştef a afirmat că acum Pataki Csaba nu fac altceva decât să taie panglici pentru proiectele demarate de el.

Locuinţele ANL pentru medici, un proiect ce nu şi-a atins obiectivul

Ştef a început prin a arăta că de abia după doi ani de la finalizarea apartamentelor ANL pentru medici conducerea Consiliului Judeţean a reuşit să atribuie 13 din cele 16 locuinţe disponibile.

“Noi am gândit acel proiect ca o variantă să îi atragem pe specialiştii din ţară cu această posibilitate, să le oferim avantaje, să le oferim cazare la un preţ foarte bun, cu posibilitate de achiziţionare. N-a fost mediatizat bine în ţară, Consiliul Judeţean sau spitalul puteau să dea telefoane, puteau să fure efectiv specialişti oferindu-le această posibilitate. Consiliul Judeţean n-a reuşit să atingă obiectivul şi e păcat”, a declarat Ştef.

Mai mult decât atât, mulţi medici care au primit locuinţe ANL sunt din judeţul Satu Mare, foarte puţini fiind medici specialişti atraşi din alte zone.

Ştef: Pataki taie panglici pe proiecte pe care eu am semnat

Ştef a spus că Pataki a criticat foarte mult guvernul PSD-ALDE, fără însă a menţiona sumele primite pe investiţii prin proiectele naţionale.

“Conducerea UDMR a Consiliului Judeţean a atacat foarte urât guvernarea PSD-ALDE deşi a avut foarte multe beneficii de pe urma ei. Să nu uităm PNDL I, PNDL II, au intrat în judeţul Satu Mare foarte mulţi bani, prin PNDL I – 720 milioane lei, vreau să spun că taie panglici acum dl. Pataki pe proiecte pe care eu am semnat contracte de finanţare şi de execuţie. La Homoroade numai nu reuşesc să rezolve problema. Nu este corect modul prin care atacă, spune că sunt minusuri, dar banii de investiţii nu îi calculează, deci este profund incorect”, a spus Ştef.

Probleme la aeroport

El şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de situaţia aeroportului Satu Mare.

“La aeroport au fost negocieri cu Wizz Air şi am reuşit să avem această cursă cu Londra. Cred că şi acum se poate face mai mult, i-am dat ideea dlui Pataki să se implice mai mult. Eu mă uit cu invidie către Maramureş la câte curse au, câte chartere pentru vara următoare, discuţii la care preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Zetea, participă şi se implică. Trebuie să te implici dacă ocupi o funcţie de demnitate publică. Numai să iei salariul şi beneficiile nu cred că e suficient. Trebuie să faci ceva şi pentru judeţ. I-am dat ideea: implicaţi-vă, luaţi legăura direct cu operatori de zbor, cu chartere, mediaţi aceste discuţii, daţi-le sprijin şi să avem şi noi chartere vara următoare pentru că deja aeroportul Baia Mare ne ia faţa şi tot avantajul pe care l-am obţinut în perioada mandatului meu îl pierdem până la urmă”, a spus Ştef.

Ştef: O ipocrizie fără margini!

Un alt subiect abordat a fost cel al materialelor promoţionale, precum albume, ce sunt date cadou în delegaţii sau invitaţiilor. Ştef a arătat că i se impută costul acestor materiale, dar conducerea actuală încă se foloseşte de materialele tipărite pe vremea când conducea judeţul.

“Am fost atacat că am făcut cheltuit bani pe tot felul de publicaţii păguboase în perioada  mandatului meu. Toate acestea au fost folosite de către actuala conducere a Consiliului Judeţean când mergeau la întâlniri, dar n-au mai făcut niciunul în plus. Mi le impută mie şi ei le folosesc. Mi se pare o ipocrizie fără margini. Mi le impută mie dar ei le folosesc la întâlnirile la care merg cu tot felul de delegaţii. Mi se pare ipocrizia fără margini, nemaivorbind de faptul că n-au pus nimic în loc: miting aviatic n-au mai reuşit să organizeze, Baia Mare pe legislaţia românească poate să facă mitinguri aviatice; Zilele Judeţului – n-au pus nimic în loc, a fost păgubos şi acel eveniment, Maramureşul ştie să facă evenimente, și Zilele Maramureşului, s-au inspirat de la noi; Gala Laureaţilor – nici măcar n-a fost un eveniment pornit de pe vremea mea, a fost de pe vremea dlui Csehi, nici aia nu a mai trebuit, ba mai mult pe dl. Ciobanu l-au lăsat cu comenzi de statuete şi n-au mai făcut evnimente, deci chiar penibil. Mergând mai departe, nu înţeleg ce urmăresc şi ce a făcut conducerea Consiliului Judeţean în cei trei ani şi jumătate. Centrul de Informare Turistică e închis, s-au cheltuit bani să îl amenajăm”, a mai spus Ștef.

21 comentarii

  1. Marin Răspunde

    Pentru Autostrada Codrului! Pataki e un nesimțit, trebuia cântărit la numirea în funcție. Știți cine se îngrașă? Porcul de neam bun și omul de neam prost!

  2. vatra Răspunde

    Marin ei macar au facut ceva nu ca Stef sau Coica

    • Marin Răspunde

      Nu au făcut nimic! Au distrus drumurile, râd de noi cât suntem de proști! Mă uit acum la ITV, Leitner și Stegerean de 25 de ani în funcții, nu știu ce s-a intimplat pe Octavian Goga. Poate îi informează DNA

      • y Răspunde

        La Goga se lucrează fără cap. Încearcă să dreagă busuiocul dar trebuia schimbată conducta și gata, oricum soluția aplicată numai temporară poate să fie. Colectorul este fisurat, lucrarea împiedică scurgerile dar e frecție la picior de lemn. Izolarea introdusă nu îmbunătățește rezistenta mecanică a conductei. De atâta timp (din august) puteau schimba complet totul. Oricum toate brașamentele la case au fost refăcute. Iar cei 10-15 m problematici au fost schimbați în 10 zile. Scoteau câte 20 m, închideau circulația (cum de fapt tot închid și așa) și terminau discuția, nu aveau treabă cu colectorul 20 de ani pe puțin. Dar atâta vreme cât Apaserv a devenit un cimitir de elefanți n-au cu cine. Nu intru în detalii că va ieși un comentariu de câteva pagini. Din păcate am avut dreptate, Apaserv nu știe ce are în subteran, merge la nimereală.

        • satmarean Răspunde

          Mare dreptatea ai. Nu prea mai este nimeni la apaserv sa stie pe ude sunt vechile conducte. Sant ceva pensionari care ii duce la un hidrant care este astupat de 10 ani la marele fix. Si stiu de legaturi tronsoane, etc. (Sti ce spun astia noi de la apaserv de ei?Dai draq de comunisti)

  3. TARAN Răspunde

    BA BALEGA CE ESTI CU PRAGUL ELECTORAL CE NU IL TRECI CE MATA M-AI DORESTI
    CURVELE LE-AI LECUIT LIPITORI DE AFISE AI POPIT SI CU BRIGHY TE-AI SFERLIT
    DOAMNE CA MULT ITI PLACE BANUL DA UITI CA SI TU ESTI TARANU
    CA CU BANU TU TARANU NU FACI MARE GOLOGANUL
    MOARTEA SI PE TINE TE ASTEAPTA CU COSTUM SI CU FEREASTRA
    SI PE MIRCEEEAAAA AL TAU DIN SUPUR I-AL SI LINGELAI IN CUR
    AMIN..PROSTULE

  4. XxX Răspunde

    Stef prin oameni lui din Socond sa verifice cine a receptionat lucrarile de intretinere pe ruta Ratesti Socond. Nu se poate circula pe el de valurit ce este si a fost facut in urma cu doua saptamani. Parca au fost tancurile in zoona. Nu s a tasat deloc. Deci daca Pataki mai rade mult codreni sar putea sa dea cu subsemnatul pe la DNA. Ori faci un lucru mai bun ca inainte sau n are rost decat pentru a sifona niste fonduri

  5. Satmarean Răspunde

    Cristi Zaha era angajat al ADP Satu Mare, Cimitirul de pe str. Amațului. Ce a făcut Cristi Zaha pentru a-și cumpăra de la Ștef postul de director de cabinet? A băgat mâna în caseria cimitirului și a luat 57.795 lei. Banii sătmărenilor care au plătit pentru mormintele din cimitirul de pe str. Amațului. Banii au ajuns la Adrian Ștef, care și-a plătit o parte din campania electorală. Cristi Zaha și-a cumpărat și postul și protecția. Bunul său prieten Cristi Bozai, șeful ADP Satu Mare, nu l-a denunțat la Parchet pentru delapidare, așa cum era obligat să o facă, ci i-a permis lui Cristi Zaha să ramburseze banii în rate. E cumva BANCĂ Cimitirul de pe str. Amațului ? Să știm și noi Adrian Ștef, Cristi Zaha și Cristi Bozai!!!!

  6. y Răspunde

    Când a spus cuvântul “ipocrizie” Ștef s-a uitat în oglindă. N-aveți voi grijă! Nici el nu prea crede ce spune. Doar se bagă și el în seamă asemenea șnurului de la știți voi ce și asemenea deputatului UDMR care recent era “superat” că nu au fost accesate nu știu ce “funduri” UE de primării. Ștef și celălalt rebut Silaghi (ce bine era ca stagiar când nu trebuia să facă nimic la IPSUIC!) speră că doar-doar mai câștigă undeva un loc unde să NU facă iarăși nimic. Măcar recunoaște că a făcut doar tâmpenia aia cu ziua județului și l-a ridicat prin însuși propriul decretul “prezedențial” de big-boss de județ pe Sf. Ioan protectorul județului. Încearcă să facă respirație gură la gură la partidulețul lor fără vreo noimă ideologică. O adunare ca și umaniștii de la haznaua a 3-a. Dar de lucrările de construcții-montaj efectuate la CJ la începutul mandatului de prezident de dragul lui Brighi de ce nu povestește? O tempora!
    PS. Atâta vreme cât cea mai ieftină ofertă câștigă la licitație niciodată nu o să avem drumuri de calitate pentru că se tot fac economii unde nu ar trebui. Și o parte din bani mai au și destinații neortodoxe. Sau exotice. Cred că știe sau cel puțin intuiește asta toată lumea.

    • @y Răspunde

      Intr-un fel e ipocrizie si atacul tau la acesti politruci. Esti om inteligent si diplomat, dar nu te bagi in politica, cum nu se bag nici alti profesionisti, lasam gunoaiele in fata, si apoi plangem ca suntem condusi de incompetenti…. asta este tristul adevar. Sa nu ma intelegi de rau, si eu asta simt, si totusi nu exista banii sau functii pe lumea asta ptr care m-asi murdari sa fac politica, politica contemporana made in Romania 🙁

      • y Răspunde

        Am fost exact 23 de ani. Am încercat cât am putut. Inclusiv m-au fugărit polițiștii la primele campanii când lipeam și eu afișe. Eu zic să vină alții că tot sunt înjurați bătrânii să lase loc tinerilor. Plus mulțumită activității m-am pricopsit și cu un diabet de toată frumusețea. Nu îmi permit niște chestii și aici nu la mâncare mă refer în primul rând. Nu sunt complet fizic. Dar Ștef acum mânca r@h@t, asta mă deranjează. Și e om sănătos dar cam fără caracter. Érted? Nu de astfel de “politicieni” avem nevoie. Ce face nu e politică, se cheamă învârteală, șmechereală. Îmi pare rău că în 2012 l-am susținut.

  7. cineva din cj Răspunde

    adica recunosti ca ai sifonat bani grei pe tot felul de revistute si foi inutile? stie toata lumea si fatuca aia care lucra pentru tine aia care sa maritat acuma, se plangea ca esti prost:) . spui ca pataki taie panglici si tu ai semnat proiectele. mare greseala. dupa ce sa terminat vremea ta, toate lucrarile trebuiau abandonate sau macar sa te cheme sa tai panglica:)

    • ... Răspunde

      Stai că încă nu a dat socoteală nici acum pentru cei 800 de turiști sătmăreni care erau să fie uitați în Antalya în septembrie 2013! El și cu Papici!

  8. joliku Răspunde

    Sa ne fereasca Dumnezeu de asa specimene! care insista si insista, sa exceleze din nou in prostia si marlania care ne-au dovedit-o odata!

  9. Babut Răspunde

    Inca nu a dat socoteala nici Stef nici locotenentii Babut si Papici! Cate magarii au facut aceste specimene nu puteti sa va inchipuiti: Babut a furat cu nerusinare de la Olimpia lasandu-l cu 2.000.000 lei datorie, iar Papicioaia a cerut la fiecare angajare de la spital 4-5000 de euro. O parte din bani a ajuns la Demian zis Boby pastorul asistentilor medicali din judet si purtator de cuvant la spital iar marea parte la Stef si Papici.
    Deci dragii mei aveti noroc cu acest “papa-lapte” alintat Patak (Izvoras), ca un om intreg la minte v-ar fi dat de mult pe mana justitiei!

    • Rodica Răspunde

      Corb la corb nu-si scoate ochiul …….

      • y Răspunde

        Nu chiar @Rodica. Ăsta chiar e în stare să doarmă cu ochii deschiși. Sunt sigur dacă situația era invers Ștef făcea de muuult denunț unde trebuie. Nu-i nici el de felul lui neprihănit, dar …..

    • y Răspunde

      Patak= izvor, în schimb izvoraș= kis patak, csermely. Pataki = de la izvor, deci s-ar traduce Izvorean. Mai aprofundează-ți cunoștințele de maghiară (dacă vrei) dar e lăudabil oricum. ? Al nostru prezident peste județ este cam mare de statură pentru un izvor mic.?

  10. ..?.... Răspunde

    Ei sunt cei mai smecheri din Satmar , traseisti si mincinosi . Au promis de toate si nu au facut nimic. Acuma cand altu e putere umbla gura.

  11. Ha hu Răspunde

    Mindkető büdös magyar , csak román színekben konnyeb lopni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.