Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Supermarketuri din Satu Mare, amendate cu peste 11 mii lei. Ce au descoperit inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 8 – 14 noiembrie, 81 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Pentru deficiențele constatate în urma verificărilor în teren, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.200 lei pentru două supermarketuri din Satu Mare. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind întreținerea spațiilor de depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor și utilajelor de lucru folosite.

Inspectorii DSVSA continuă și în această săptămână acțiunea de verificare a respectării condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în cantinele școlare, în cantinele creșelor, căminelor și grădinițelor, în unitățile de catering care deservesc unități școlare și preșcolare, de pe raza județului Satu Mare.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

Sursa: DSVSA Satu Mare

6 comentarii

  1. Riki Răspunde

    Daca DSVSA nu a comunicat denumirea unitatilor sanctionate nici voi nu ar trebui sa publicati stirea asta care nu ajuta cu nimic consumatorul, fiind doar publicitate pentru “activitatea” posibil fictiva a DSVSA.

    • Rodica Răspunde

      E poveste veche asta cu…… protectia ……nu a consumatorului ! Degeaba ne ….obosim pe-aici cativa si tot spunem acelasi lucru , ca nu protejând numele celui sanctionat ne protejeaza pe noi , consumatorii . Ne racim gura de pomana . Bine ca știu ei de unde sa NU cumpere ;fraierii nu mor , se schimba . Dar , posibil sa fie si cum spui tu , ceva fictiune în toata ….activitatea asta .

  2. Altu Răspunde

    Nu dați amendă,spuneti-le numele ,e cea mai mare amendă pt ei. Așa nu se rezolvă nimic,dar asta se și vrea. Țara lui Papură-voda

    • y Răspunde

      1. Dacă dau numele de unde mai papă tot veterinarul???
      2. De unde ai impresia că se dorește să se rezolve problemele???

      • Altu Răspunde

        Mda,nici nu știu cum m-am putut gândi la așa ceva, doar trăim în România. Și ( că nu mă pot abține ) bugetarii ăștia care ei sunt miezul cum își fac treaba. Ei spun că merită salariile alea,bine domnule dar fă-ți treaba.

        • y Răspunde

          Am lucrat destul în sistemul bugetar, aș putea povesti multe dar nu asta este important. Câteodată am impresia că nu de reformă avem nevoie ci de o veritabilă bombă. Sistemul bugetar în momentul de față nu este conceput să ajute cetățeanul. Cum intri pe ușa oricărei instituții ești un potențial client care deja a călcat pe bec sau urmează să calce pe bec. Sau fac ei în așa fel să calci pe bec. Pot să dau exemple dar nu cred că e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.