Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

VIDEO. Momentul în care sătmăreanul este împușcat în Jakarta, surprins pe camerele de supraveghere

Momentul în care sătmăreanul Vasile Solomeș, din județul Satu Mare, este prins și împușcat de polițiștii din Jakarta, a fost suprins pe camerele de supraveghere.

În imagini se poate vedea cum sătmăreanul este alergat de poliţiştii care în încercarea de a-l opri îl împuşca. Fugarul cade la pământ, dar apoi se ridică şi încearcă iar să fugă, însă după alţi câţiva paşi se prăbuşeşte din nou.

Conform presei indoneziene, întreaga operaţiune de prindere a românilor a fost pusă la cale de poliţie după ce o bancă a reclamat faptul că din conturile a cel puţin 17 clienţi ar fi dispărut bani în mod subit. Ulterior, anchetatorii au descoperit mai multe dispozitive frauduloase de citire a cardurilor bancare instalate în câteva bancomate din capitala Jakarta. Ei au montat apoi o cameră video şi alte instrumente de supraveghere într-unul dintre sediile băncii, iar sâmbătă dimineaţă au constatat cum doi indivizi suspecţi au venit să verifice bancomatul.

În acel moment, poliţia a declanşat operaţiunea de prindere a celor doi.

Din cauza pierderii masive de sânge Vasile Solomeș în drum spre spital. Celălalt român a fost arestat. El a şi fost prezentat opiniei publice într-o conferinţă de presă organizată de Poliţia din Jakarta.

Oamenii legii din Indonezia au anunţat că românii au reuşit să fure prin această metodă 137 de milioane de rupii adică aproape 9.000 de euro. Autorităţile indoneziene sunt în legătură cu ambasada României pentru repatrierea sătmăreanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.