Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

1 Decembrie 2019 | Depuneri de coroane și jerbe, în municipiul Satu Mare

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, astăzi, de la ora 11.30 au avut loc depunerile de coroane și jerbe de flori la bustul lui Avram Iancu, apoi de la ora 11,45 s-au depus coroane de flori la bustul lui I.C. Brătianu. În final, tot în municipiul Satu Mare, au fost depuse coroane de flori și la bustul lui Iuliu Maniu.

De la ora 12,15 s-au depus coroane de flori la statuia Eroului Necunoscut.

Ceremonialul militar şi religios, cu alocuţiuni şi depuneri de coroane a început la ora 12,30 în faţa statuii dr. Vasile Lucaciu, iar de la ora 13,00 a fost programată parada militară urmată de defilarea portului popular, în Piața Libertății din municipiul reşedinţă de judeţ.

PortalSM a transmis momentul LIVE:

Programul complet de 1 Decembrie

De asemenea, de la ora 14,30 în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare s-a desfăşurat un spectacol folcloric.

Conform programului, de la ora 17,00 va avea loc retragerea cu torţe a militarilor sătmăreni, în Pasajul Coposu, iar de la ora 17,30 pe scena amenajată în Pasajul Coposu vor urca interpreţi de muzică folk, iar de la ora 18,00 trupa Bere Gratis va oferi un recital.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie se vor încheia la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, unde de la ora 18,30 este programat un concert de Ziua Națională în colaborare cu corala “Arhangelii”.

Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, respectiv de către Garnizoana Satu Mare.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.