Ultima actualizare: azi, 20:12
Locale

Captură uriașă! Peste 4,5 milioane de țigări de contrabandă, descoperite de polițiști

Polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare au participat la o captură uriaşă, în județul Bihor. Peste 4,5 milioane de ţigarete de contrabandă, ascunse în role de hârtie, importate din spaţiul extracomunitar, au fost descoperite şi confiscate de la punctul de lucru din localitatea Borş, al unei firme. 

“În cauză, exista bănuiala că în rolele de hârtie importate sunt disimulate importante cantităţi de ţigarete de contrabandă, destinate comercializării ulterioare pe teritoriul naţional şi comunitar, fără a fi achitate accizele şi taxele aferente. În urma percheziţiei efectuate la punctul de lucru al societăţii, din comuna bihoreană Borş, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a administratorului acesteia, un bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti, poliţiştii au descoperit 4.540.000 ţigarete (227.000 de pachete de ţigări) de patru mărci diferite, netimbrate, toate disimulate în câteva sute de role de hârtie gofrată”, se arată în comunicat.

Prejudiciul provocat bugetului de stat este estimat la peste 2.270.000 de lei.

Descinderile de vineri au fost coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române. Au participat invlusiv polițiști din județul Satu Mare. 

Peste 50 de poliţişti de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, de la Serviciul Criminalistic şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Satu Mare, I.P.J. Maramureş şi poliţişti de frontieră din cadrul inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Oradea au participat la percheziții.

Firma la care au fost făcute perchezițiile are sediul în comuna Săpânţa, judeţul Maramureş și are punct de lucru în comuna Borş, judeţul Bihor.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, se mai arată în comunicatul Poliției.

 

Pearl Beauty Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.