Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Deputatul Magyar Lorand: Zborul Satu Mare – București este în afara oricărui pericol

Veste bună pentru sătmăreni. Deputatul sătmărean Magyar Lóránd a primit, zilele trecute, răspuns la întrebarea adresată în scris Ministerului Transporturilor. La sfârșitul lunii octombrie, deputatul Magyar Lóránd a adresat o întrebare scrisă ministrului transporturilor, după ce, în presă, au apărut știri conform cărora, în urma reorganizărilor Tarom, s-ar reduce, sau chiar s-ar desființa cursele aeriene Satu Mare – București.

Zborul Satu Mare – București este unul foarte popular, atestat și de statistici: în prima jumătate a anului 2019, zborurile au însumat un total de 14.700 de pasageri, ocupând cea de-a șasea poziție în clasamentul celor mai populare curse aeriene.

Deputatul sătmărean a primit, zilele trecute, un răspuns liniștitor la această întrebare. Răspunsul oficial din partea Ministerului prevede faptul că pe perioada iernii, respectiv 26 octombrie-28 martie, nu se va produce nicio modificare în cursele aeriene. Așadar se vor păstra toate cele opt zboruri Satu Mare – București. Mai mult, este prevăzută înlocuirea avioanelor de tip ATR cu modele comfortabile pentru un număr mai mare de pasageri.

„Pentru sătmăreni aceasta este cea mai rapidă oportunitate de a ajunge în capitală. Ținând seama că în țară există foarte puține autostrăzi și nici căile ferate române nu prezintă o alterativă rapidă și de calitate, mulți cetățeni optează pentru zbor, fapt pentru care reducerea curselor aeriene ar provoca mare bătaie de cap celor care, chiar și doar ocazional, utilizează aceste servicii”, a declarat  Magyar Lóránd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.