Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Acțiune anticorupție în Vama Petea. Șoferii, opriți de polițiști

În această dimineață, luni, 9 decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare a desfășurat o activitate de prevenire și totodată, de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, adresată cetățenilor aflați în tranzit prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

În acest sens, cetățenilor aflați pe sensul de intrare, respectiv pe cel de ieșire din țară le-au fost oferite flyere cu tematică anticorupție și le-au fost prezentate aspecte privitoare la identitatea instituțională a D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal, Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806, precum și datele de identificare ale S.J.A. Satu Mare.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Satu Mare – 0261.705370, la sediul serviciului din municipiul Satu Mare, str.Bujorului nr. 26 sau prin e-mail la adresa [email protected].

Ziua de 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

 

 

 

3 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Si io care-am crezut ca-i purica un pic pe agentii vamali , mai ales pe cei de la Halmeu !!! Sunt profund dezamagit ! 🙁

  2. Marin Răspunde

    La Petea nu este vamă, este doar punct de trecere a frontierei, deci nu sunt vameși, doar polițiști de frontieră, deci nici urmă de corupție.

  3. joliku Răspunde

    Bine ca nu s-au dus in Ungaria, da chiar asa, sa mearga in parlament sau alte institutii ale statului pline de corupti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.