Ultima actualizare: ieri, 21:14
Locale

FOTO. Cinci migranți din Algeria și Libia, prinși trecând ilegal frontiera pe jos!

Cinci migranți din Algeria și Libia, prinși trecând frontiera pe jos! Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au depistat cinci cetăţeni străini din Algeria și Libia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat, ieri, la ora 23.50, o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, pe raza județului Satu Mare.

Astfel, au depistat, pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, două persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, pentru cercetări.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele două persoane de sex masculin sunt cetăţeni din Algeria, în vârstă de 19 și 20 de ani, ambii solicitanți de azil în ţara noastră.

După aproximativ 20 minute, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au mai depistat, pe aceiași direcție, alţi trei cetățeni străini, care se îndreptau spre frontiera cu Ungaria.

Din verificările preliminare, lucrătorii noștri au stabilit că sunt trei bărbați din Libia, cu vârste cuprinse între 20 și 38 de ani, tot solicitanți de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Totodată, cei cinci cetățeni străini au fost îndrumați spre Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara și București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.