Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Migranți prinși de polițiști în Satu Mare și Carei. Voiau să ajungă în vestul Europei

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în zona de responsabilitate trei cetățeni din Siria și unul din Libia, care intenționau să ajungă ilegal în state din vestul Europei. 

Ieri, 10 decembrie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Satu Mare.

Astfel, în jurul orei 21.30, pe o stradă din municipiul Satu Mare au fost depistați şi reţinuți doi cetățeni străini, de sex masculin. Întrucât nu vorbeau limba română și nu îşi justificau prezenţa în zona, cei doi bărbați au fost conduşi la sediul S.T.P.F. Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cetăţenii străini sunt din Libia şi Siria, în vârstă de 21, respectiv 26 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cei doi tineri au fost preluați de Biroul pentru Imigrări Satu Mare, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca, la finalul anchetei, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, 10 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei – I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.00, în municipiul Carei au fost depistați şi reţinuți doi cetățeni străini, de sex masculin. Întrucât nu vorbeau limba română și nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost duşi la sediul S.P.F. Carei.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că sunt cetăţeni din Siria, în vârstă de 26, respectiv 27 de ani şi intenționau să ajungă în Ungaria.

Unul dintre ei a fost preluat de Biroul pentru Imigrări Satu Mare, iar cel de-al doilea a fost îndrumat către un centru din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. În cauză, se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca, la finalul anchetei, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.