Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTO. Migranții continuă să forțeze granița cu Ungaria. Reținuți de polițiștii sătmăreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului PF Berveni, au depistat doi tineri algerieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Ieri, 26.12.2019, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, au depistat, în localitatea Oar, județul Satu Mare, la aproximativ 50 metri de linia de frontieră, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, polițiștii de frontieră le-au reținut și condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliței de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din Algeria, de 17, respectiv 23 de ani, fiind solicitanți de azil în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea acestora urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. Satmarean Răspunde

    Bine, bine, dar pe unde au venit de nu i-a bagat nimeni in seama ?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.