Ultima actualizare: azi, 09:13

Locale

FOTO&VIDEO. S-a semnat contractul! Aeronavă nouă pe ruta Satu Mare-București

Aeronavă nouă pe ruta Satu Mare-București. Compania aeriană națională TAROM a anunțat, recent, finalizarea și semnarea contractului de leasing pentru cele nouă aeronave ATR 72-600. Primele patru avioane ar urma să ajungă în flota companiei românești cel târziu în luna februarie, potrivit companiei. 

Aeronavele ATR sunt folosite de TAROM pe zborurile interne și pe cele regionale, din imediata proximitate a României. Aeronavele ATR zboară din București pe rute spre aeroporturile mici ale țării precum Satu Mare, Baia Mare, dar și spre Belgrad, Budapesta sau Chișinău.

TAROM are, în acest moment, în flotă un număr de 7 aeronave ATR 42-500, de capacitate 48 locuri, livrate în perioada 1998 – 2003. De asemenea, compania a mai primit în 2009 două aeronave ATR 72-500 de capacitate 68 locuri. Potrivit anunțurilor inițiale, aceste aeronave vor fi înlocuite și vor pleca către compania de leasing care va închiria cele nouă aeronave noi ATR pe care urmează să le primească TAROM.

După această reînnoire de flotă, vârsta medie a aeronavelor TAROM va scădea dramatic, de la 16.5 ani cât este în prezent conform AirFleets. Vârsta medie a flotei de ATR-uri de la Tarom în prezent este de aproape 19 ani.

Noile aeronave au o capacitate mai mare de pasageri.

Modele aeronave ATR 72-600:

 

3 comentarii

  1. unu Răspunde

    Un articol de 2 lei. Nu se înțelege nimic din înșiruirea de date. Un copy paste trunchiat.Nici măcar numărul de locuri pe care le au avioanele nou achiziționate nu l-ați menționat ! Sau, de unde ați dedus că va zbura pe ruta Satu Mare? Jenant

  2. ... Răspunde

    Traduc. Avionul nu are cum să fie plin exclusiv cu călători de Satu Mare. Deci mai mult ca sigur pentru rentabilitate va face escală sau vor combina 2-3 orașe apropiate. Dar din această cauză obligatoriu va crește timpul de zbor.

  3. ... Răspunde

    Revin cu o singură observație. Oricum va fi mai bine pentru că vor scoate din exploatare actualele conserve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.